Znane podrobnosti tragične prometne nesreče na avtocesti

Znanih je več podrobnosti iz včerajšnje prometne nesreče na avtocesti A1 pri Slovenskih Konjicah, poroča spletni portal Maribor24.si.

Maribor24.si

Znanih je več podrobnosti iz včerajšnje prometne nesreče na avtocesti A1 pri Slovenskih Konjicah. Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je  33-letni moški, doma iz območja Sevnice, včeraj okoli 18.50 vozil osebni avtomTrčilobil, znamke Seat Cordoba, po levem prometnem (prehitevalnem) pasu desnega smernega vozišča avtoceste A-1, v smeri od Tepanja proti Slovenski Bistrici.

Ni prilagodil vožnje razmeram

Izven naselja Vrhole pri Slovenskih Konjicah je vozilo, ki je vozilo pred njim, pričelo zavirati, zaradi česar je pričel zavirati tudi povzročitelj prometne nesreče. Ker pa hitrosti in načina vožnje vozila ni prilagodil preglednosti in prometnim razmeram, ga je z vozilom pričelo zanašati po vozišču.

Maribor24.si

Zaneslo ga je v desno, preko voznega pasu na odstavni pas, ob tem pa je z levo polovico sprednjega dela vozila trčil v levi bok voznika tovornega vozila, 48-letnega Madžara, ki se je zaradi okvare na priklopnem vozilu (počene pnevmatike na zadnji desni strani priklopnega vozila) nahajal izven vozila, na odstavnem pasu.

Madžar umrl na kraju nesreče

Pred tem je Madžar okvarjeno vozilo ustavil na odstavnem pasu, vozilo zavaroval z varnostnim trikotnikom, ter imel oblečen odsevni jopič rumene barve. Po trčenju je osebni avtomobil zanašalo še naprej na travnato nabrežino ob desni strani vozišča, kjer je s prednjo stranjo trčil še v steber in varovalno žično ograjo ob desni strani vozišča avtoceste. Madžar je po trčenju padel na pokrov motorja, med zanašanjem osebnega avtomobila po nabrežini pa je preko pokrova motorja in vetrobranskega stekla padel na nabrežino. Ob tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Maribor24.si

Našli so ga v bližini naselja Petanjci

Po nesreči je povzročitelj prometne nesreče z vozila odstranil zadnjo registrsko tablico ter peš odšel s kraja v smeri Slovenske Bistrice. Policisti PU Murska Sobota so ga nato izsledili, prijeli in pridržali v bližini naselja Petanjci. Elektronski alkotest ni pokazal prisotnosti alkohola pri njem, vendar so mu vseeno odredili strokovni pregled. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: