Z vodnim skuterjem se je vozil po Bohinjskem jezeru!

Policisti policijske postaje Bled so v četrtek obravnavali kršitelja, ki se je z vodnim skuterjem vozil po Bohinjskem jezeru.

vodni skuter
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Blejski policisti so nudili pomoč nadzorniku Triglavskega narodnega parka pri obravnavi moškega, ki se je z vodnim  skuterjem  vozil po jezeru. Kršitev plovbe po jezeru so sicer obravnavali občinski  redarji, kršitev odloka o prepovedi gibanja izven občine bivanja pa  policisti. S  kršitvijo odloka bodo policisti seznanili zdravstveni inšpektorat.

Vodni skuterji so vpisani v register morskih plovil, zato je s takšnim plovilom prepovedano pluti po celinskih vodah, če to ni izrecno dovoljeno. V Sloveniji je tako dovoljeno pluti (toda tudi v teh vodah s plovili brez motorja) le v delu reke Save, na Dravi vključno z Mariborskim, Bresterniškim in Ptujskim jezerom, po Ljubljanici, Soči in Koritnici, po reki Krki, na Zbiljskem jezeru in Blejskem jezeru, Bohinjskem in Cerkniškem jezeru.

policija
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Policisti bodo poostreno preverjali kršitve gibanja

Od petka, 3. aprila do nedelje, 5. aprila bodo policisti po vsej državi preverjali, ali se državljani držijo omejitev gibanja znotraj posameznih občin. Nadzor gibanja bo potekal tako na lokalnem območju, kot tudi na vseh državnih in regionalnih cestah. Izključene ne bodo niti avtoceste.

Odlok do nadaljnjega prepoveduje:
–    gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah,
–    dostop na javna mesta in površine,
–    gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če ta
odlok ne določa drugače.

Posameznike, ki se bodo kljub prepovedi neupravičeno gibali zunaj občine prebivališča, lahko policija kaznuje z globo od 333 do 625 evrov.

Preberite tudi: Neznanec vlomil v mlekomat 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: