Z avtom ubila 6 ljudi, zdaj na sodišču joče: “Oprostite mi!”

Hči ukrajinskega oligarha je zadnja dva meseca zaradi povzročene prometne nesreče preživela v priporu. Sama zanika, da je odvisnica od drog, ali da je bila v času povzročitve prometne nesreče pod vplivom kakšnih prepovedanih substanc.

foto: Pavlo Pakhomenko
Oglasi

Aliona Zajceva je 20-letna hči ukrajinskega oligarha, ki je pred nekaj meseci na prehodu za pešce do smrti povozila šest ljudi. Na sojenju se je opravičila sorodnikom žrtev in dejala, da se je pripravljena soočiti s kaznijo.

“Prosim vas, da mi oprostite. Vem, da to ne bo spremenilo ničesar, a vas prosim, da mi oprostite, če le lahko. Vsak dan mi je žal za žrtve in vse bi dala, da bi čas lahko zavrtela nazaj.” Ob tem je še dejala, da ne želi nikoli več sesti za volan.

 

Zajceva zanika, da je bila v času prometne nesreče pod vplivom drog: “Vse, kar sem jemala, so bile protibolečinske tablete, ki sem jih dobila na recept. Vem, da vsi mislijo, da se drogiram, a to ni res!”

 

V bran hčerki je stopil tudi njen 61-letni premožni oče Vasily Zajcev, ki je nekaterim sorodnikom žrtev tudi že izplačal odškodnino in jih prosil, da njegovi družini oprostijo.

 

Oksana Berčenko (27) je bila ena od poškodovanih v prometni nesreči, ki se je pred dnevi zbudila iz kome. V tragediji je izgubila svojega moža Aleksandra (27) in sestro Diano (22). Sorodnikom ostalih žrtev prometne nesreče je ob tem poslala sporočilo, naj ne sprejmejo odškodnine, ki jim jo ponuja bogati oligarh, saj jim denar ne bo povrnil izgube najbližjih.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: