Volilni molk: Dežurna služba prejela 544 obvestil o domnevnih kršitvah

Dežurna služba Ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka do danes do 19. ure, prejela 544 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Dežurna služba je samo danes prejela 302 obvestili o domnevnih kršitvah volilnega molka

Dežurna služba Ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji za redne volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije začel v petek opolnoči in do zaključka v nedeljo, 24. aprila 2022, do 19. ure, prejela 544 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Za 338 obvestil je bilo že ugotovljeno, da ne gre za kršitev volilnega molka, oziroma se obvestila nanašajo na zadeve, ki jih Inšpektorat za notranje zadeve že obravnava. Inšpektorat na podlagi prejetih obvestil obravnava 204 zadeve, za katere obstaja sum, da gre za kršitev volilnega molka. Policiji sta bili v pristojno reševanje odstopljeni dve zadevi.

Večina obvestil se nanaša na poslano e-poštno sporočilo na večje število naslovov, pošiljanje sporočil na mobilne telefone, objave na družabnih omrežjih in ponavljanje oddaje o volitvah na televiziji.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: