Visok krvni tlak – tihi ubijalec

Našemu zdravju visok krvni tlak izjemno škoduje. Ta tihi ubijalec pa v kar 95 odstotkih primerov nastopi zaradi slabih navad in razvad.

Strokovnjaki pravijo, da je pri ljudeh v starosti od 30 do 50 let samo 5 odstotkov takih, ki imajo visok krvni tlak zaradi telesa samega. Pri kar 95 odstotkih ljudi pa gre predvsem za izjemno nezdrav način življenja.

Visok krvni tlak
Foto: pixabay

Srce – visok krvni tlak resno škoduje zdravju

V primeru, da te zdravstvene težave ne zdravimo, lahko pride do resnih zdravstvenih zapletov. Zaradi težav s srcem lahko pride tudi do najbolj tragičnih zapletov. Zato je v primeru resnih sprememb potrebno nemudoma obiskati zdravnika. Pri ljudeh, mlajših od 50 let namreč prav to največkrat nastopi zaradi prekomerne telesne teže, stresa in nezdravega prehranjevanja.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom! Naj bo vaš tihi ubijalec premagan

Ko poznamo vzrok, je prav da čimprej odkrijemo tudi rešitev, da ne bo ogrožal naših življenj. Seveda vam v najbolj skrajni sili vaš osebno zdravnik predpiše zdravljenje.

Vendar do boljšega zdravstvenega stanja lahko pridete tudi sami. Za to bo potrebno narediti tudi nekaj za svoje telo. Potrebno je zmanjšati stres, piti dovolj tekočine – vode, predvsem pa se je potrebno več gibati. Že pol ure hoje na dan lahko občutno izboljša vaše zdravstveno stanje in splošno počutje.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: