VIDEO: Občina objavila posnetek moškega, ki z grobov krade cvetje

Nagrobno cvetje, ikebane in aranžmaji so vse pogosteje tarča tatov. Preprečevanju odtujevanja lastnine na tako nizkoten način so se z varnostnimi kamerami začeli posluževati na številnih pokopališčih.

Lastnica enega izmed grobov na Hrvaškem se je po pomoč zaradi odtujenega cvetja obrnila na pristojne organe. Na občini Podturen v Međimurju so preverili varnostne posnetke, na enem izmed posnetkov pa se jasno vidi tatvina cvetja, ki se zgodila v soboto zvečer.

POGLEJTE POSNETEK: Tat cvetja na pokopališču

Župan međimurske občine Podturen Perica Hajdarović je za spletni portal 24sata povedal, da iskreno ne more verjeti, da se kaj takega v resnici dogaja. Dodal je, da bi v zgodbo težko verjel, če ne bi videl posnetka varnostnih kamer.

Preberite tudi: Nasveti: Kako urediti grob pred 1. novembrom 

Na občini so se lotili iskanja tatu po prijavi lastnice groba in videli, da je do tatvine prišlo okoli 18.30 ure. Kot je za omenjeni portal povedal župan, gospa kraje ni želela prijaviti policiji. Gre namreč za minimalno vrednost ukradenega. Po besedah župana je gosta želela le izvedeti, kdo je ukradel cvetje iz njenega groba.

Policija prosil lastnike grobov, da prijavijo vsako krajo

Načelnik policije Radovan Gačal poziva občane in širšo javnost, da prijavijo vsako krajo, saj le tako lahko storilcem stopijo na prste.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: