Je ogrožen dopust?! Na Hrvaškem kar 18 novo obolelih!

V Sloveniji je bil v soboto samo en na novo odkrit primer okužbe s koronavirusom, na Hrvaškem pa so včeraj odkrili kar 18 novih primerov okužb!

V soboto so v Sloveniji koronavirus odkrili pri eni osebi iz Velenja od skupno 758 opravljenih testov. Šest oseb je še v bolnišnični oskrbi, od teh ena oseba na intenzivni negi. Dve osebi so iz slovenskih bolnišnic včeraj odpustili, na srečo pa ni bilo niti nobene smrtne žrtve.

Pri nas 1 okužba, na Hrvaškem v soboto kar 18 novo obolelih

Tik pred začetkom poletne turistične sezone je na Hrvaškem epidemiološka slika veliko bolj zaskrbljujoča. Samo v soboto so potrdili kar 18 novih okužb.

Najboljše novice prihajajo iz Istre, kjer v soboto ni bilo novih okužb. 

Na Hrvaškem je trenutno kar 71 aktivno obolelih oseb.

Precej drugačna pa je epidemiološka slika drugod na Hrvaškem. Kar pet novih primerov so potrdili v Osijeku, en nov primer je bil zabeležen v občini Zagreb, v samem mestu Zagreb pa je bilo potrjenih še dodatnih šest okužb, je za javnost potrdil Vjekoslav Jelač. Iz Dalmacije poročajo o petih novih obolelih.

Poostreni ukrepi v Zagrebu, Osijeku in v Splitu

Številni se bojijo, kaj se bo zgodilo z začetkom poletne turistične sezone. Kaj hitro se lahko zgodi, da bodo meje s Hrvaško ob povečanem številu obolelih zaprli, ali vsaj odrejali obvezno 14-dnevno karanteno ob vračilu v matične države.

So pa številne preventivne epidemiološke ukrepe izvedle hrvaške oblasti. Trenutno so prepovedali obiske ter izhode iz domov za ostarele, prepovedali pa so tudi obiske v bolnišnicah v Zagrebu, Osijeku ter v Splitu.

Hrvaški minister Davor Božinović proti zapiranju meja

Za vzdržno finančno stanje Hrvaške so ključni turisti v prihajajočih mesecih, pravi minister Davor Božinović. Zato bodo v prvi vrsti poskusili zaščititi najbolj ogrožene posameznike. Ob tem Božinović dodaja, da je tudi Španija odprla meje za vse turiste, čeprav so imeli včeraj zabeleženih 300 novih primerov okužb in 7 smrtnih žrtev.

Preberite tudi: Elena Sofia Seničar: Napoved za prihajajoče dogodke v tujini je skrb vzbujajoča! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: