V prometni nesreči huje poškodovana mladoletna kolesarka

V soboto, 9. maja ob 19.54 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o  prometni  nesreči  III.  kategorije  na  regionalni cesti med Vipavo in Podnanosom  (pri  industrijski  coni na Goriški cesti v Občini Vipava). V nesreči  sta  bila  udeležena kolesarka in voznik osebnega avtomobila.

Policisti  Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom  ugotovili,  da  je  bil  vzrok  prometne nezgode nepravilen premik mladoletne  voznice kolesa, ki je tega dne skupaj s prijateljico kolesarila iz Vipave proti Podnanosu.

kolesarska nesreča
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Nepozornost kolesarke

Mladoletna kolesarka je ob 19.50 uri pripeljala po dovozni poti iz smeri BS  Mlake  proti  regionalni  cesti. Zaradi gostote prometa je s kolesom zapeljala na levo smerno vozišče gledano v smeri Podnanosa in nato zapeljala preko levega smernega vozišča na desno smerno vozišče.

Pri  premiku   s  kolesom  pa  se  ni prepričala s pogledom preko ramena,  če  to  lahko  stori  brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa. V tistem trenutku, ko je zapeljala na desno smerno vozišče, je po njem  pripeljal  28–letni  voznik  osebnega avtomobila, ki je zaviral in se umikal  skrajno  desno,  da bi preprečil trčenje s mlajšo kolesarko. Voznik avtomobila  je kljub temu  s prednjim levim delom vozila trčil v mladoletno kolesarko, ki je v  prometni nezgodi huje poškodovana obležala na desnem smernem  vozišču.

Kolesarka ni uporabljala zaščitne čelade

Mladoletna kolesarka med vožnjo ni uporabljala kolesarske zaščitne  čelade. Po nezgodi so ponesrečeno kolesarko na kraju oskrbeli reševalci  NMP  ZD  Ajdovščina odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico  v  Šempeter  pri  Gorici. Kasneje je bila zaradi hudih poškodb prepeljana na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina,  prometni  policisti  bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali  ustrezen  ukrep, prav tako so o prometni nezgodi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •