V petek do 28 stopinj, v soboto ponekod pričakujte padavine

Druga polovica septembra je nadpovprečno topla. Takšen bo tudi petek, saj bodo temperature po Sloveniji v povprečju od 23 do 26 stopinj. Za vikend pa boste ponekod potrebovali dežnike.

Vreme sprehajalca
Foto: pixabay

Na Primorskem se bodo termometri dvignili do 28 stopinj

V petek čez dan bo po Sloveniji pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah v notranjosti megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 22 do 26, na Goriškem okoli 28 °C.

Napoved za vikend

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem na severovzhodu lahko pade kakšna kaplja dežja.

V nedeljo in v ponedeljek bo po meglenem jutru spet povečini sončno. Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam topel in suh zrak.

Vremenska napoved za naslednjih 10 dni

V ponedeljek se bo nad Alpami okrepil višinski greben, ki pa bo že v torek oslabel. Predvidoma v sredo nas bo prešla hladna fronta. Za njo se bo nad srednjo Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek in torek kaže na sončno in toplo vreme z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. V torek čez dan se bo krepil jugozahodni veter. V sredo bodo ob prehodu hladne fronte padavine prehodno zajele večji del Slovenije. Od četrtka do sobote bo vreme spet stabilno in povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. Nekoliko bo hladneje.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: