V nesreči tovornjaka na Hrvaškem naj bi umrl voznik iz okolice Cerknice

Voznik vlečne službe je v sredini tega tedna umrl v tragični prometni nesreči na Hrvaškem. Na tovornjaku je prevažal gozdarski traktor, ta pa je bil usoden za preminulega.

Foto: JVP Karlovac

Grozljivka na hrvaški avtocesti

57-letni voznik avtovleke naj bi po poročanju Dolenjskanews prihajal iz okolice Cerknice, poleg njega pa je bil vozilu avtovleke še 45-letni sopotnik, ki se je v nesreči težje poškodoval. Po podatkih portala 24sata.hr naj bi se slednji zdravil v bolnišnici Dubrava.

Do nesreče naj bi prišlo zaradi počene pnevmatike na vozilu avtovleke. Na tovornjaku je počila prednja leva pnevmatika, več kot 9 ton težek gozdarski traktor pa je bil privezan le z dvema napenjalnima trakovoma. Zaradi nepravilno pripetega tovora je na avtocesti Zagreb – Karlovac traktor (tovor) pomendral kabino.

Foto: JVP Karlovac

Od avtovleke ni ostalo nič

Gozdarski traktor s približno 1 tono dodatne opreme je kabino tovornjaka – avtovleke popolnoma uničil in se ustavil med avtocestnima pasovoma. Sreča v nesreči je bila, da v nesreči ni bilo udeleženih dodatnih vozil, saj se je le nekaj trenutkov po nesreči tam pripeljalo še nekaj vozil in avtobus.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: