Smrdite? Na Dunaju bodo takšnim podarili deodorant

Dunajsko javno podjetje Wiener Linien bo v teh vročih dneh potnikom podzemne železnice U6 razdelilo 14.000 brezplačnih deodorantov. Neprijetnim vonjavam se bodo poskušali izogniti tudi s prepovedjo uživanja določenih živil na podzemni.

Foto: PID/Houdek

Vlaki podzemne železnice U6 vozijo večinoma nad zemljo, zaradi česar se v poletnih mesecih hitro segrejejo, saj polovica vagonov na tej liniji ni klimatizirana. »Dunajsko podjetje Wiener Linien zato izvaja številne ukrepe za boljše počutje potnikov. Poleg posebnih okenskih folij in metrskih zračnikov, ki v vagone dovajajo svež zrak, starejše vagone opremljajo s klimatskimi napravami,« je povedala Ulli Sima, mestna ministrica za okolje in dunajske gospodarske javne družbe Wiener Stadtwerke.

Podarjajo brezplačne deodorante

Ker so v vročini zelo moteče tudi neprijetne vonjave, predstavniki podjetja Wiener Linien potnikom v teh dneh na postajah podzemne železnice delijo brezplačne deodorante. Poudarjajo pa, da s to akcijo nikakor ne želijo užaliti potnikov.

Foto: Helmer Manfred

Septembra letos naj bi na 17,4 kilometra dolgi progi linije U6 uvedli tudi prepoved uživanja jedi z močnim vonjem, kot so na primer kebab, pica, testenine in mesni sir. Seznam najbolj motečih jedi bodo sestavili na pobudo potnikov in v sodelovanju z njimi. Sprva bodo kršitelje samo obveščali in opozarjali, višine kazni zaenkrat še niso določili. Pijač ne tem seznamu ne bo, uživanje alkohola na metroju pa je že sedaj prepovedano.

Vir: www.eurocommpr.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: