URADNO: Na Hrvaškem v zadnjih 24 urah 95 novih primerov!

Na Hrvaškem število okuženih z novim koronavirusom v zadnjih dneh eksponentno narašča. Samo v zadnjih 24 urah so potrdili 95 novih primerov okužb s Covid-19!

Včeraj so na hrvaškem testirali nekaj manj kot tisoč oseb. Skoraj vsaka deseta testirana oseba je tako okužena z novim koronavirusom. V Istri, kamor zahaja veliko Slovencev, so odkrili dve novi okužbi. Število okuženih na včerajšnji dan je drugo najvišje od začetka epidemije na Hrvaškem. 1. aprila je bilo na Hrvaškem zabeleženih 96 primerov obolelih z novim koronavirusom.

Največ novih okužb v Zagrebu in v okolici Osijeka

Okuženi z novim koronavirusom so bili odkriti v skoraj vseh regijah. Največ okužb pa je bilo potrjenih v Osječko-baranjski županiji, skupno 40. Petindvajset okužb pa je bilo potrjenih v hrvaški prestolnici.

Doslej so na Hrvaškem testirali 74657 oseb, v Sloveniji pa skoraj četrtino več. Skupno so v Sloveniji izvedli 97.967 testov.

hrvaška turisti
Foto: Pixabay – Robert Marinkovic

Po podatkih hrvaških oblasti je do danes na Hrvaškem zaradi koronavirusa umrlo 107 oseb, v Sloveniji pa smo zabeležili 109 smrtnih žrtev. Pri naših sosedih po zadnjih podatkih pacientov na intenzivni negi ne beležijo, pri nas pa sta na intenzivni negi dva pacienta.

Prisotnost koronavirusa so odkrili tudi v enem od Zagrebških vrtcev. Posledično so v samoizolacijo poslali dve vzgojiteljici ter 15 otrok oddelka, v katerem so odkrili virus.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom! 

V Zagrebu delijo brezplačne maske

Hrvaške oblasti so prebivalcem Zagreba začeli razdeljevati brezplačne maske. Meščani lahko po dve maski prevzamejo na lokacijah Rdečega križa vsak dan med 8. in 20. uro.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: