Uporaba mask: Inšpektorji povečali nadzor v avto šolah, na avtobusih, …

Inšpektorji bodo na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom izvedli akcijo poostrenega nadzora izvajanja higienskih ukrepov.

Inšpektorji bodo po Sloveniji nadzirali nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje med posamezniki. V času poostrenega inšpekcijskega nadzora bo potekal inšpekcijski nadzor na področju prometa, ki ga izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo.

koronavirus uporaba mask
Foto: pixabay

Kje bodo nadzirali uporabo mask in varnostne razdalje med posamezniki?

Povečan nadzor se bo izvajal na področjih izvajanja javnega prevoza potnikov, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov ter izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil oziroma dela v tahografskih delavnicah po Sloveniji.

Akcija bo prispevala k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, povečani ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov in nenazadnje boljšemu preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom.

Uporaba mask je v Sloveniji obvezna na vseh javnih zaprtih površinah

V Sloveniji do nadaljnjega veljajo vsi predpisani higienski ukrepi NIJZ. Med drugim je še vedno obvezno nošenje zaščitnih mask, in sicer v zaprtih javnih prostorih, kot to opredeljuje sklep vlade.

Preberite tudi: Ni pošiljke? Ukradli in izropali so DHL tovornjak z Aliexpress paketi

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: