Ni pošiljke? Ukradli in izropali so DHL tovornjak z Aliexpress paketi #video

V Belgiji je bila konec junija na zapuščenem skladiščnem parkirišču odkrita ukradena transportna prikolica. Neznanci so ukradli in izropali DHL tovornjak, ki je med drugim prevažal tudi Aliexpress pakete.

V preiskavo, ki jo je pričela belgijska policija, sta vključeni tako podjetje DHL, kot tudi podjetje Aliexpress, piše nizozemski portal RTL Nieuws.

Gepostet von Jan van der Kraan am Dienstag, 23. Juni 2020

Večina paketov je bila ob odkritju prikolice odprtih

Izropano prikolico je na enem izmed skritih parkirišč odkril Jan van der Kraan iz Sittardta. Nizozemec, ki prikolico in razdejanje okoli nje odkril, je “urbani raziskovalec”. Njegov hobi je raziskovanje in odkrivanje zakladov na zapuščenih lokacijah, ki niso na očeh javnosti, oziroma javnosti dostopne. Tako je prišel na idejo, da se odpravi do zapuščene tovarne jekla v kraju Liège.

Ko je Van der Kraan stopil na dvorišče nekdanje tovarne, je zagledal kupe raztrganih kartonov ter stotine odprtih paketov. Večina pošiljk je bila od pošiljatelja Aliexpress, ki velja za eno največjih spletnih trgovin na svetu.

izropana prikolica
Tatovi so odprli praktično vse pakete, ki so bili na transportni prikolici. Foto: posnetek zaslona

DHL potrdil krajo transportne prikolice

Ewout Blaauw, tiskovni predstavnik podjetja DHL, je za portal RTL Nieuws potrdil, da je bila ukradena prikolica res DHL-jeva. Tovornjak, ki so ga neznanci ukradli pa je bila na poti v Frankfurt, paketi pa naj bi bili namenjeni za Nizozemsko in Nemčijo. Po besedah Ewouta Blaauwa preiskava še poteka, zato dodatnih informacij ne smejo razkriti.

Ovitki za telefone, oblačila, …

Najditelj Jan van der Kraan je zapisal, da je na tleh videl pakete v katerih so bili ovitki za mobilne telefone, brisače s poslikavami, kosi oblačil, nalepke, ure ter celo spolni pripomočki.

Z razkritjem najdb “urbani raziskovalec” upa, da bo ljudi vsaj toliko pomiril, oziroma jim dal vedeti, kje so se njihove pošiljke ustavile, oziroma kaj se je z njimi zgodilo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: