Na Hrvaškem (šele) od jutri obvezne maske

Na Hrvaškem je število obolelih z novim koronavirusom vsak dan izraziteje višje. To je razlog, da so oblasti odredile ponovno obvezno nošenje mask.

V Sloveniji smo se na nošenje mask praktično že navadili, na Hrvaškem pa bo nošenje mask spet obvezno od jutrišnjega dne, torej 13. julija. Od ponedeljka dalje bodo tako morali maske nositi vsi zaposleni v zdravstvenih ustanovah in osebe, ki bodo v bolnišnicah obiskale svojce. Maske bodo morali po novem nositi tudi vozniki ter zaposleni v javnem prometu.

maska
Foto: pixabay

Nošenje mask bo obvezno tudi v trgovinah

Hrvaške oblasti so odredile tudi obvezno nošenje mask vsem zaposlenim v trgovinah in trgovskih centrih. Prav tako morajo po novem obvezno maske nositi tudi kupci v trgovinah. Odredba še določa obvezno nošenje mask osebam, ki delajo v gostinskih lokalih, oziroma tistim, ki prihajajo v stik z gosti.

Preberite tudi: NAJVEČJI PORAST! V petek v Sloveniji kar 34 novih okužb! 

Na Hrvaškem so sicer v soboto objavili podatke petkovih testiranj. Skupno je bilo v 24 urah okuženih kar 140 novih oseb. Dan prej so na Hrvaškem odkrili 116 novih primerov koronavirusa. Toliko okuženih oseb, kot so jih pri naših južnih sosedih odkrili v četrtek in petek, ni bilo niti v prvem valu epidemije novega koronavirusa.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: