Novi ukrepi: Kaj morate vedeti, če se v teh dneh odpravljate na Hrvaško?

Tako kot Slovenija je tudi Hrvaška z današnjim dnem uvedla številne zdravstvene ukrepe. Državljani številnih balkanskih držav morajo v obvezno 14-dnevno karanteno.

Potniki, ki na Hrvaško potujejo iz Srbije, BiH, Kosova in Severne Makedonije, morajo v obvezno 14-dnevno karanteno. Ta pogoj ne velja za potnike, ki k našim južnim sosedom prihajajo iz Slovenije, izjema pa so tudi tisti posamezniki, ki zaradi narave dela in življenjskih okoliščin ne bodo imeli možnosti biti v samoizolaciji. Mednje sodijo čezmejni ter tranzitni delavci, je za hrvaško javnost dejal Mladen Bužančić iz splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Na Hrvaškem je ponovno obvezno nošenje mask ob vstopu na avtobus, prav tako med samo vožnjo.

Maske so na Hrvaškem ponovno obvezne tudi ob potovanju z avtobusom, vlakom ali tramvajem, brez izjem. V nasprotnem primeru potovanje, oziroma kakršenkoli potniški tranzit ne bo dovoljen. Hrvaške oblasti napovedujejo kazni za vse, ki teh ukrepov ne bodo upoštevali, saj je tovrstna preventiva v preteklih mesecih koronavirus uspela zajeziti.

Ha Hrvaško in v Slovenijo največ uvoženih primerov koronavirusa iz BiH

Stanje na Hrvaškem in v Sloveniji se je v zadnjem tednu drastično poslabšalo predvsem zaradi t. i. uvoženih primerov iz Bosne in Hercegovine ter iz drugih balkanskih držav. Predvsem naj bi šlo za posameznike, ki prihajajo na delo v Slovenijo in na Hrvaško.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: