Ukrajinski voznik tovornjaka imel v krvi 2,6 promila alkohola!

Policisti policijske uprave Celje so v sredo okoli 21. ure zvečer obravnavali vinjenega voznika tovornjaka. Ukrajinec je imel v krvi kar 2,6 promila alkohola.

Policiste je na interventno številko 113 drugi voznik, ki je vozil po avtocesti obvestil, da v bližini Vranskega, v smeri   proti   Celju, nezanesljivo vozi voznik tovornega vozila s priklopnikom. Policisti so tovornjakarja prestregli in 41-letnnega ukrajinskega voznika uspeli zaustaviti na avtocestnem počivališču Lopata.

policija
Foto: pixabay

Voznik je pri pregledu imel v krvi 2,6 promila alkohola. Voznika so zato pridržali in ga danes privedli na sodišče. Sodnica je ukrajinskemu tovornjakarju izrekla globo v višini 1.200 € in prepovedala vožnje na območju Slovenije. Policisti se ob tej priložnosti zahvaljujejo tudi občanu, ki jih je obvestil o nevarni vožnji.

Policisti ujeli tudi voznika, ki je vozil 241 km/h

Policisti Postaje prometne Celje so v sredo popoldne na avtocesti A1, izven naselja  Dramlje, pri izvajanju meritev hitrosti, izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru. Voznik je vozil 241 kilometrov na uro. Za kršitev smo mu izrekli 1.200 € globe ter stransko sankcijo 9 kazenskih točk.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: