Triglavski dom na Kredarici čaka prenova

Ta petek se bo na Triglavskem domu na Kredarici pričela prenova. Za obnovo bo poskrbelo kar 20 zaposlenih iz podjetja Jub, obnovili pa bodo kar 800 kvadratnih metrov zunanjih in notranjih površin.

Triglavski dom na Kredarici, zadaj Triglav. Foto: Wikipedia

Z deli bodo zaradi planinske sezone poskušali pohiteti

Ljubitelji planin bodo tako ob čudovitih razgledih na Julijske Alpe deležni tudi večjega udobja v prenovljeni planinski postojanki, ki lahko hkrati nudi zavetje kar 300 obiskovalcem, saj je ta po dobrih treh desetletjih že nujno potrebna temeljite prenove.

JUB je za prenovo lesenih površin Triglavskega doma na Kredarici s pomočjo svojih kupcev zagotovil potrebne premaze iz družine JUBIN, za zidne površine pa preskrbel še barve iz družine JUPOL, vključno z emulzijami, izravnalnimi masami in izdelki za sanacijo plesni. Barvita osvežitev zunanjih in notranjih površin v koči, ki jo bodo izvajali zaposleni v JUB-u, naj bi bila končana v treh dneh.

Tomaž Willenpart, predsednik uprave Planinskega društva Ljubljana – Matica, ki se prenove koče izjemno veseli, sporoča, da bodo poskrbeli tudi za prevoz vseh potrebnih premazov, barv ter drugega potrebnega orodja na Kredarico.

Otvoritev koče leta 1896, (Jakob Aljaž sedi pod dimnikom) 

Vsem ljubiteljem gora, zlasti pa tistim, ki so ob nakupu enega od izdelkov JUBIN v juniju lonček barve prispevali za prenovo na Kredarici, organizatorji sporočajo, da lahko akcijo prenove aktivno spremljajo tudi na FB strani JUB Slovenija ter na JUB-ovem YT kanalu, kjer bodo zainteresirani javnosti čez ves vikend na voljo tudi številni video posnetki s predstavitvami, kako dela na 2515 metrov visoki koči napredujejo. Obveščanje bo potekalo tudi preko medijev, spletne strani www.pd-ljmatica.si in ostalih družbenih omrežij, podatke o vremenskih razmerah ter panoramski ogled pa ponuja spletna kamera s Kredarice.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: