TRAGEDIJA: Trčila šolski avtobus in vlak! Štirje otroci umrli.

Sprva lep decembrski dan je pretresla prometna nesreča na jugu Francije. V trčenju vlaka in šolskega avtobusta v mestu Millas so umrli štirje otroci. Priče opisujejo, da je avtobus dobesedno prepolovilo, ekipe reševalcev pa se ob dogodku bojijo, da bo smrtnih žrtev v naslednjih urah še več.

Oglasi

Po do sedaj znanih podatkih so umrli štirje otroci, še 19 ljudi je poškodovanih. Od tega naj vi se za življenje po nesreči vlaka in avtobusa borilo vsaj sedem ljudi, poroča tiskovna agencija AP. Žrtve prometne nesreče so bile stare od 13 do 17 let.

Po poročanju predstavnikov za stike z javnostjo, je bilo v času nesreče na avtobusu 25 oseb, blak pa je v avtobus trčil s hitrostjo 80 km/h. Podobna nesreča se je v Franciji zgodila leta 2013. Takrat je v nesreči umrlo šest oseb.

Sicer pa mediji poročajo, da naj bi bila lažje poškodovani le dve osebi, kar še dodatno priča o razsežnosti prometne nesreče. Na kraj dogodka so že v nekaj minutah prihitele prve enote reševalcev in gasilcev, najbližja bolnišnica pa je od kraja tragedije oddaljena kar 20 kilometrov. Ob tragediji se je na Twitterju že oglasil predsednik Emmanuel Macron in zapisal, da so njegove misli z žrtvami ter svojci in da jim daje vso mogočo podporo.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: