Dva moška včeraj v Mariboru fizično napadla in okradla več žensk

Mariborski policisti poročajo o dveh nepridipravih, ki sta včeraj kot po tekočem traku izvrševala tatvine po Mariboru. Med tem sta eno žensko poškodovala, poroča spletni portal Maribor24.si.

Fotografija je simbolična: foto: Maribor24.si

Mariborski policisti poročajo o dvema tatovoma, ki sta včeraj kot po tekočem traku izvrševala kraje po Mariboru. Med tem sta eno žensko poškodovala. Lotila sta se tudi dveh mladoletnih deklet, škode pa je za okoli tisoč evrov.

Prva kraja

Včeraj, malo po 17. uri sta dva neznana moška, na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih brigad in Kardeljeve ceste v Mariboru, 16-letni Mariborčanki iz rok iztrgala njeno črno športno torbo z napisom Kempa in pobegnila po Cesti proletarskih brigad v smeri Pohorja. Neznana storilca sta visoka okoli 170 cm in sta srednje postave. En je star okoli 16 let, drugi 25-30 let.  Tisti, ki je vzel torbo je bil oblečen v kavbojke, črno jakno z rjavo kapuco in obut v športne copate. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Druga kraja 

Dva neznana storilca sta včeraj, okoli 17.30, na Veselovi ulici v Mariboru, od zadaj pristopila do 48-letne Mariborčanke in ji z rame strgala žensko torbico. Med prerivanjem je iz torbice padlo vse, kar je imela oškodovanka v njej. Neznanca sta torbico in mobilni telefon znamke Samsung A3 v sivem ovitku pobrala in zbežala v smeri Ulice Pohorskega odreda, nato pa neznano kam. Prvi neznani storilec je visok okoli 170 cm, drugi okoli 160 cm in je na hrbtu nosil nahrbtnik. Star je okoli 16 let in je nekoliko temnejše polti. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Tretja kraja

Malo pred 18. uro so nas iz UKC Maribor obvestili, da pri njih išče zdravniško pomoč 51-letna Mariborčanka, ki naj bi jo napadla dva moška. Policisti so ugotovili, da je navedena včeraj, okoli 16.45 na Ljubljanski ulici, pri II. gimnaziji stopila iz avtobusa in se peš napotila proti Plečnikovi ulici. Na dovozni poti, pri tamkajšnjih garažah sta do nje nenadoma pritekla dva neznana mlajša moška, suhe postave, visoka okoli 175-185 cm, oblečena v svetlejši bundi in kapi. En od njiju je zagrabil za njeno torbico, ki jo je imela v levi roki, drugi pa jo je potisnil.

Torbico je poskušala zadržati in sta jo z neznanim moškim vlekla vsak k sebi, nato pa je neznanec torbico spustil.  Zaradi izgube ravnotežja je padla in se ob tem lažje telesno poškodovala. Neznan storilca sta zbežala neznano kam. Materialna škoda ni nastala, saj je oškodovanki uspelo torbico zadržati.

Četrta kraja

Včeraj, okoli 19.05 je 17-letna dijakinja pešačila iz smeri Ljubljanske ulice proti dijaškemu domu na Titovi cesti v Mariboru. Na Šilihovi ulici sta jo od zadaj dohitela dva neznana moška in ji iz rok iztrgala torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti in denarjem. Po dejanju sta pobegnila proti Ljubljanski ulici in nato neznano kam. Oba sta bila mlajša, en pa naj bi imel oblečeno jakno sive barve. Torbico je kasneje našel občan na Pupinovi ulici in jo je prinesel oškodovanki v dijaški dom, v njej pa je manjkal denar. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Gre za dva nepridiprava

Na podlagi opisov neznanih storilcev, ki so jih podale oškodovanke, ter glede na kraj in čas storitve opisanih kaznivih dejanj, je moč sklepati, da sta opisana dejana izvršila ista neznana storilca. Policisti vse, ki bi karkoli vedeli o teh dejanjih prosijo, da nam to sporočite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200.

Kako ravnati?

  • v kolikor vam kdo grozi in vam želi iztrgati vašo torbico, vzeti denarnico ali je kakorkoli drugače nasilen, s klici na pomoč opozorite mimoidoče na to, kar se dogaja!
  • za hojo izbirajte osvetljene in prometne ulice,
  • če vas kdo nadleguje, vam grozi z napadom ali vas celo napade, dejanje takoj prijavite policiji!
  • pozorno spremljajte roparjeve reakcije in upoštevajte, da ga je morda bolj strah kot vas,
  • med napadom ga pozorno poslušajte, na njegove ukaze pa izročajte gotovino obotavljivo in počasi,
  • ne reagirajte pretirano pogumno in nepremišljeno. Vaše življenje je vredno več kot gotovina, ki vam je zaupana,
  • poskušajte si zapomniti čim več roparjevih značilnosti (postavo, starost, obleko, besede, naglas, narečje in druge podrobnosti),
  • po napadu opazujte, kam je pobegnil in kako (peš, registrska številka, barva, tip vozila),
  • s policijo sodelujte tudi, če ste priča takšnega kaznivega dejanja. Storilec bo prej prijet, s tem pa bo manj možnosti, da boste njegova žrtev drugič vi.
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: