Toliko so nas skupaj stali trije nedeljski referendumi

Minula nedelja je ena zadnjih v vrsti glasovanj v Sloveniji, zaradi katerih smo se državljani odpravili na volišča. Razkrivamo, koliko nas je stal zadnji glasovalni (referendumski) vikend.

Zdaj je že jasno, da so tako Zakon o vladi, kot tudi Zakon o RTV Slovenija in Zakon o dolgotrajni oskrbi sprejeti, saj na referendumskem glasovanju niso zbrali dovolj glasov proti.

Bolj kot izid glasovanja pa državljane bode v oči skupni strošek referendumske nedelje. Že samo stroški volilnih odborov in komisij so nas stali preko tri milijone evrov. Natančneje, zanje smo odšteli 3.070.000 evrov.

Tisk glasovalnih lističev nas je stal 1.3 milijona evrov

K temu je potrebno prišteti potne stroške ter stroške kurirske storitve, ki so Slovence stali 1.300.000 evrov. Tisk in distrubicija referendumskih lističev za vse, ki imajo volilno pravico nas je stal nadaljnjih 480.000 evrov.

Poleg tega je h končnemu stroškovniku minulega referendumskega trojčka potrebno dodati strošek za opremo volišč. Ta strošek je znašal 90.000 evrov, informacijska podpora nas je stala 45.000 evrov, razni drugi dodatni stroški pa so znašali 80.000 evrov.

Sodeč po javnih debatah na socialnih omrežjih in forumih bi morali stroške referendumov kriti pobudniki.

Skupno smo državljani Republike Slovenije za trojni referendum odšteli 5.065.000 evrov.

referendum
Foto: VideoSvet.si

Preberite tudi: Objavljamo rezultate trojnega referenduma

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: