To so predmeti, na katerih je največ virusov in bakterij!

V času epidemije, ko vsi govorimo o umivanju in razkuževanju rok, moramo imeti v mislih tudi izdelke in pripomočke, s katerimi smo neprestano v stiku! Govorimo o kljukah, mobitelih, trgovskih vozičkih in drugih napravah!

telefon
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Umivanje rok ali razkuževanje s sredstvi za dezinfekcijo vam nič ne pomagata, če trenutek za tem z dlanmi primete kljuko, da odprete vrata ali voziček. Na dobro higieno morate pozorni biti tudi vsi, ki se vozite z javnimi prevoznimi sredstvi, saj se na sedežih in kovinskih delih zadržujejo virusi in bakterije. Prav tako se veliko škodljivih organizmov nahaja na avtomatih za prigrizke in na kavomatih, nič manj umazane niso niti naprave za kartično poslovanje v trgovinah ter bankomati.

avtobus
Foto: pixabay

Virusi in bakterije v našem domu

Prav tako se veliko bakterij in virusov zadržuje na vaših mobilnih telefonih. Slednje običajno odlagamo na vse mogoče površine, nato pa jih primemo v roke. Do prenosa virusov in bakterij pride v trenutku! Številne raziskave v svetu so že dokazale, da so nekateri mobilni telefoni in računalniške tipkovnice celo bolj umazane kot toaletni prostori.

Na javnih mestih in površinah posamezniki ne moremo veliko narediti za dezinfekcijo površin, lahko pa poskrbimo za lastno dezinfekcijo z umivanjem rok. Drugače je s čiščenjem notranjih površin, pripomočkov in izdelkov v našem domu.

Čiščenja vašega doma se lahko lotite že danes

Očistite lahko vse kljuke v vašem stanovanju, daljinec za televizijo in računalniško tipkovnico z večnamenskim čistilom Stelex, ki za seboj pušča čisto in sijočo površino. Poleg tega je večnamensko čistilo Stelex primereno celo za čiščenje ekranov vašega telefona. Čistilo le rahlo razpršite po suhi krpi in z vlažno krpo obrišete ekran!

stelex

Večnamensko čistilo Stelex ima čistilno močjo amoniaka in učinkovite sestavine, ki se niso spreminjali vse od leta 1982. Primerno je za čiščenje in lesk stekla, kuhinjskih površin, TV ekranov ter za druge lakirane, plastične in keramične površine. Odlično razmasti površine, odstrani tudi trdovratno umazanijo (iztrebke muh in drugih živali). Poleg tega pa se na površine, očiščene s Stelexom, prah počasneje nabira.

Oglasno sporočilo

Preberite tudi: To so izdelki z daljšim rokom uporabe, ki jih je smiselno kupovati v času epidemije 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •