tanja žagar rak dojke
Foto: osebni arhiv
Tanja Žagar je nastopila v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija, v kateri je odkrito spregovorila o raku dojk. V pogovoru je dejala: “Rekla sem si, da je rojstni dan lepa pozitivna stvar, polna optimizma, ko lahko svojo zgodbo delim z ljudmi.” Ravno pred nekaj dnevi je sicer prestala operacijo, a pevka pravi, da se ji zdi pomembno o tem govoriti.

Iz dojke ji je tekla kri – diagnoza: rak dojk

Pevka Tanja Žagar je v intervjuju povedala, da je prve znake, da z dojko nekaj ni v redu, opazila novembra. Takoj se je odpravila na preglede. Ob tem je povedala: “En večer sem v kopalnici zagledala, da mi iz desne bradavice teče kri. Tega sem se pa res ustrašila. Takoj sem vedela, da nekaj ni v redu. Takrat sem se najbolj prestrašila. Po mamografiji so me poklicali in rekli, da v dojki, iz katere jetekla kri, niso našli ničesar. V levi so mi nekaj našli,” razlaga. “To sem si potem razložila tako, da mi je mamica poslala znak in rekla: Tanjči, pojdi k zdravniku, nekaj ni v redu. Zato sem za ta znak neizmerno hvaležna, sicer ne bi nič vedela, saj nimam zatipne oblike. Imela sem nezatipno obliko, torej ni bilo bule. Ves čas sem se namreč redno pregledovala. Ko sem se kopala, prhala …”

Tanja Žagar praznuje tudi svoj 42. rojstni dan

Glasbenica prav danes praznuje tudi svoj 42. rojstni dan. Ob tem je zapisala: “Vsaka nova situacija, vsaka nova zgodba nas lahko veliko nauči in pripelje do novih spoznanj. Najlepše spoznanje v tej moji zgodbi pa je to, da je našim otrokom povsem vseeno če smo dolgolase, kratkolase, brez las, velike, majhne, suhe, bolj okrogle, z več ali manj celulita…za njih smo najlepše točno takšne kakršne smo. In ko mi moja sončka rečeta: “Mami, lepa si, najlepša si”, priznam, da se počutim kot miss sveta.”

Preberite tudi: Tanja Žagar po hudi bolezni izgubila mamo