Svetujemo: Kakšna je najboljša dnevna nega kože za vaš obraz?

Koža je naš največji organ, zato je ključna dnevna nega kože. Ne glede na tip kože, mora biti koža na obrazu vedno zaščitena pred soncem, umazanijo in onesnaženjem.

Koža v vseh starostnih obdobjih potrebuje vrhunsko nego, vendar ima vsak izmed nas drugačen tip kože. To pomeni, da je potrebno uporabljati takšno kremo, ki vam in vaši koži bo resnično odgovarjala. Tokrat se bomo osredotočili predvsem na nego kože vašega obraza.

Poznamo štiri osnovne tipe kože: normalna, mastna, suha, mešana ali občutljiva. Od tipa kože je odvisno, kakšna je najbolj optimalna nega kože za vaš obraz.

Strokovnjaki so enotni, da vaš življenjski stil ter hrana in pijača, ki jo uživate, vpliva na vašo kožo. Bodite pozorni, da pijete dovolj vode, saj slednja poskrbi za hidracijo celega telesa, posledično tudi kože na vašem obrazu. Izogibajte se pitju kofeinskih napitkov ter alkoholu.

V kolikor želite pravilno poskrbeti za vašo kožo, da bo dolgo zdrava ter svežega in mladostnega videza, je pomembno, da tako zjutraj, kot tudi zvečer poskrbite za nego. Jutranje čiščenje kože v kombinaciji s popoldanskim temeljitim odstranjevanjem ličil in skrbnim večernim čiščenjem kože pripomore k zmanjšanju aken. Poleg tega se s temeljito nego kože izognete zamašenim poram, zmanjšate pa tudi število nezaželenih gubic.

akne-nega-koze

Prvo pravilo: Vedno najprej uporabite odstranjevalec ličil

Večina žensk uporablja ličila. Pri tem imamo v mislih tako osnovni puder, ki ga nanesete zjutraj, preden se odpravite v službo, kot prave večerne make upe, ki iz vas naredijo prave dame. V vsakem primeru je potrebno pred samim čiščenjem kože uporabiti odstranjevalec ličil za oči.

Pazite na higieno, zato vam svetujemo, da odstranjevalec ličil nanesete na blazinice za odstranjevanje ličil. Pomembno se je držati pravila, da se odstranjevanja ličil lotite tako, da obraz čistite od sredine navzven. Ne varčujte s številom blazinic, zato jih med čiščenjem obraza menjujte toliko časa, da bo zadnja uporabljena blazinica ostala čista. To je znak, da je vaša koža resnično očiščena.

Odstranjevanje vodoodpornih ličil za oči

V kolikor uporabljate vodoodporna ličila za oči, morate uporabljati drugačne izdelke za temeljito odstranjevanje tovrstnih ličil. Vodoodporni odstranjevalci imajo običajno mastno konsistenco, jih pa morate pred uporabo vedno dobro pretresti.

Odstranjevalci ličil za oči zagotavlja ne le popolno higieno, ampak tudi vlažijo in negujejo občutljivo kožo okoli oči. Nekateri izdelki 2v1 se uporabljajo tako za čiščenje oči kot za ustnice.

Ali ste vedeli? Koža ima samočistilno sposobnost

Jutranja nega kože je za njeno čvrstost in zdravje izjemnega pomena. V času ko spite, poteka “samočiščenje kože”. To je sposobnost našega telesa, da skozi kožo, ki je naš največji organ, na površino odplavi umazanijo.

Posledično to pomeni, da je jutranja prha še kako koristna za naše telo, poleg tega pa se moramo zavedati, da je pomembno dobro očistiti tudi kožo na obrazu. Koža namreč tekom celega dne absorbira hranila iz dnevne kreme in druge snovi. V primeru, da zjutraj nimate veliko časa, zadostuje, če uporabite čistilno vodo, ki obraz očisti in osveži hkrati.

shutterstock_1200356506_krema_dnevna_nega_koza

Odmiranje kožnih celic in nega kože

Koža se ves čas obnavlja, zato se moramo zavedati, da ves čas nastajajo odmrle kožne celice, ki jih je potrebno redno odstranjevati. Strokovnjaki zato svetujejo, da vsaj enkrat tedensko naredite piling vašega obraza. Za vsak tip kože obstajajo drugi izdelki, zato je pomembno, da veste, kakšen je vaš tip kože. Le tako bi piling učinkovit, koža pa primerno negovana.

Za čiščenje obraza vam svetujemo, da se čiščenja por na vašem obrazu lotite s krtačko za čiščenje obraza. Globoko usedlo umazanijo in ogrce boste s tem hitro in učinkovito odstranili brez pretiranega truda.

Kozmetika Ziaja zagotavlja obrazu, koži in lasem intenzivno nego ter hranjenje, in to po zaslugi inovativnih receptur z vsebnostjo kozjega mleka, kakavovega masla ali divje vrtnice. Poljska kozmetika Ziaja svojim strankam že od leta 1989 prinaša visokokakovostne, hkrati pa dostopne izdelke za nego obraza, las in telesa. 

Nasvet za učinkovito čiščenje mastne kože

Veliko ljudi, tako moških kot žensk, se sooča z izredno mastno kožo. Obstaja preprosta rešitev, ki vam pomaga pri negi kože. To je globinska čistilna maska za obraz. Slednja s kože odstrani tako škodljive toksine, kot tudi zoži pore.

Prav tako globinska čistilna maska za obraz uravnava nastajanje sebuma. Sebum je izloček žlez lojnic, katerih izvodila se izločajo v zgornji del lasnega mešička.

Ne pozabite, da morate tudi mastno kožo vlažiti. Če je namreč vaša koža izsušena, ima tendenco, da se še bolj masti. 

Svetujemo vam tudi, da po končanem čiščenju kože na obrazu uporabite tonik za obraz. Ključen je za uravnavanje pH-ja kože na obrazu. Prav tako tonik za obraz oži pore. Serum za obraz in kremo za obraz vedno nanesite šele po tem, ko ste uporabili tonik.

nega_koze_elizabeth_arden_visible_difference_woman

Imate mešan tip kože?

Številni se zmedeno sprašujete, če imate mešan tip kože, saj niste čisto prepričani o lastnostih kože. V kolikor se vam delajo mozoljčki sredi obraza, se koža blešči in se vam mašijo pore, medtem ko so lica, sence in predel okoli oči bolj suhi ali celo napeti, imate brez dvoma mešan tip kože.

Zavedajte se, da mešane kože ne smete po nepotrebnem izsušiti. To bi namreč pomenilo porušitev njenega naravnega pH-ja, koža pa bi se posledično prav zaradi tega začela še bolj mastiti, da bi vse izravnala. Mešana koža ni tako občutljiva kot suha, pa tudi ne tako problematična kot mastna.

Izbira nepravilne kozmetike lahko stanje vaše kože poslabša

Ali ste vedeli, da se zelo pogosto zgodi, da si prikličete težave, če dolgotrajno uporabljate kozmetiko, ki ni primerna za vaš tip kože? Goste kreme, ki žleze lojnice bolj dražijo, v vaši rutini nimajo kaj delati. Prav tako bi se morali obvarovati komedogene kozmetike. Komedogenost izdelka po domače pomeni, oziroma najlažje razložimo s tem, da je to izdelek, ki maši pore. Zamašene pore pa so zadnje, kar vaša koža potrebuje.

Nega problematične kože

Kako torej za kožo skrbeti tako, da je ne boste po nepotrebnem dražili in da na obrazu ne boste vsako jutro odkrili novega mozoljčka? Poleg tega, da lahko v nekaterih pogledih začnete delati sami na sebi, vam bo v tem boju pomagala samo kakovostna kozmetika za težavno kožo.

Vsebino omogoča: Notino.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: