Škofja Loka: Po umoru hladnokrvno nadaljeval z delom v gozdu

Gorenjski policisti v ponedeljek, 8. aprila 2024, nekaj po 15. uri obveščeni o streljanju na območju Policijske postaje Škofja Loka. Na kraju zločina so ugotovili, da je morilec po umoru nadaljeval z delom v gozdu.

Na kraj zločina je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj, vodniki službenih psov, policijski helikopter in druge reševalne enote. Med izvajanjem policijskih aktivnosti so v gozdu našli moškega, ki je umrl nasilne smrti.

Policisti morilcu na kraju zločina odvzeli prostost

Policisti so kraj zavarovali in nadaljevali z iskanjem storilca. Domnevnega osumljenca so izsledili in prijeli v gozdu, v bližini najdbe žrtve. V okviru preiskave kaznivega dejanja umora so mu na kraju odvzeli prostost. Po prijetju osumljenega so zavarovali kraj kaznivega dejanja in začeli opravljati ogled in pregledovati teren. Na kraj sta prišli tudi dežurna preiskovalna sodnica pristojnega okrožnega sodišča in dežurna državna tožilka pristojnega državnega tožilstva.

52-letnik s strelnim orožjem ubil 64-letno žrtev

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bila 64-letna žrtev s traktorjem v gozdu, kjer je izvajala gozdarska dela (spravilo lesa). Ko je žrtev videla 52-letnega moškega, ki je z razdalje začel streljati nanj, je o tem po telefonu poklicala policijo na številko 113. Med pogovorom je moški policistom povedal, kdo strelja nanj, in da je zadet. Zatem se na telefon ni več odzival. Takoj so se intenzivno začele policijske aktivnosti o lociranju tako klicočega kot domnevnega storilca.

pištola
Simbolična fotografija. Fofo: VideoSvet.si

Policijske aktivnosti je na kraju izvajalo večje število policistov, kriminalistov, vodnikov službenih psov in dve posadki z dvema policijskima helikopterjema. Prva posadka je s patruljnim helikopterjem na težje dostopnem kraju odkrila lokacijo iskanega vozila in osebe, osumljene kaznivega dejanja, v nadaljevanju pa nudila asistenco policistom, ki so osebo prijeli. Drugi, transportni policijski helikopter je na kraj kaznivega dejanja zaradi izvedbe prvih nujnih preiskovalnih dejanj prepeljal preiskovalce.

Osumljenec je streljal na žrtev z dolgocevnim strelnim orožjem in ga dvakrat tudi zadel, po dejanju pa odšel s kraja. Policisti različnih enot so nevarnega osumljenca skladno z metodiko in taktiko policijskega dela po temeljitem pregledu območja v širši okolici najdbe žrtve uspešno izsledili in prijeli, medtem ko je po izvršitvi umora še naprej izvajal gozdarska dela.

V okviru kriminalistične preiskave je bila pri osumljencu na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Kranju opravljena hišna preiskava, kjer so policisti zasegli predmete, pomembne za nadaljnji kazenski postopek, pri čemer pa sredstvo storitve (strelno orožje) ni bilo najdeno. V nadaljevanju, pri temeljitem pregledu širše okolice kraja kaznivega dejanja, so policisti našli tudi skrito dolgocevno strelno orožje, za katerega obstaja utemeljen sum, da je bilo uporabljeno pri kaznivem dejanju.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: