Sežana: Policisti pri 24-letniku odkrili nasad konoplje in zasegli 141 sadik

Sežana – Policista  policijske  postaje  Sežana  sta  v četrtek, 3.  septembra zvečer na območju sežanskega Gaberka opazila nasad konoplje ter 24-letnega moškega, ki je oskrboval prepovedane rastline.

Osumljencu policisti odvzeli prostost

Policista sta med  opravljanjem  policijskih  nalog  v gozdu opazila nasad, v katerem je bilo več plastičnih cvetličnih korit in drugih posod. V omenjenih posodah so bile posajene sadike konoplje. Kmalu za tem se je v nasadu pojavil tudi mlajši moški, ki je pričel rastline oskrbovati. Ker so dejanja moškega  na  kraju  očitno  kazala, da je nasad njegov, sta  policista pristopila do njega in mu nemudoma odvzela prostost.

24-letnik je bil pridržan zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  v  športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

zasežena konoplja
Foto: policija

Pri ogledu nasada je bilo osumljenemu 24-letniku iz okolice Sežane zaseženih 141 sadik konoplje, ki so v višino merile od 20 pa do 190 cm. Pri osumljencu je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena preiskava stanovanja  in  drugih  prostorov, ki jih uporablja.

Med preiskavo je bilo zaseženih še približno 800 gramov prepovedane droge konoplja, ki jo je že pobral  iz  nasada, in dva kovinska bokserja, ki sodita v kategorijo prepovedanega orožja.

zasežena konoplja
Foto: policija

Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Policisti bodo uvedli tudi postopek o prekrških zaradi kršitve Zakona o orožju.

Preberite tudi: Odrezana roka: Sodišče odločilo – V ZAPOR! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: