Jelko Kacin: Vnosa iz tujine praktično ni, karantena bo trajala le še 10 dni!

Število okuženih v torek in sredo je v Sloveniji drastično naraslo. Vendar je te podatke potrebno gledati razumno, saj so v tem tednu praktično podvojili število testiranj pri nas. Jelko Kacin ob tem dodaja, da vnosa novih okužb iz tujine praktično ni.

Glede na uradne podatke, ki so vsak dan objavljeni na uradnem vladnem Twitter profilu, lahko razberemo, da število okužb v Sloveniji zgolj premo sorazmerno narašča z večjim številom testiranj.

koronavirus testi september
Podatki prikazujejo odstotek pozitivnih koronavirusnih testov v Sloveniji med 1. in 9. septembrom.

Na podlagi podatkov je jasno razvidno, da se je število pozitivnih testov 8. in 9. septembra podvojilo, a se je podvojilo tudi skupno število testiranj. Izjemnega pomena je dejstvo, da je odstotek obolelih še vedno v identičnih okvirih kot doslej.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji skrajšala obdobje karantene iz 14 na 10 dni ob vstopu v Slovenijo iz držav s slabšo epidemiološko sliko. Sprememba se uveljavi v nedeljo zjutraj ob 0.00.

Vladni govorec Jelko Kacin je na Twitterju še sporočil: “Zdravstveni inšpektorji so do sedaj obiskali 698 objektov in izdali 23 glob fizičnim osebam zaradi neuporabe zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru. Samo včeraj so nadzor izvedli v 140 različnih objektih. Izdali niso nobene globe, kar je zelo spodbudno in si zasluži zahvalo.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: