Se odločate za nakup novega telefona? Naredili smo primerjavo dveh denarnici prijaznih mobitelov

Nakup novega mobitela je za marsikoga stresen dogodek, saj jih ne kupujemo vsak dan. Naredili smo primerjavo Redmi Note 12 vs. Redmi Note 12 Pro, dveh vrhunskih telefonov, ki se brez težav kosata z drugimi znamkami mobilnih aparatov.

realme note 12
Foto: VideoSvet.si

Oba mobilna telefona, tako Redmi Note 12, kot tudi  Redmi Note 12 Pro sta povsem enake velikosti. Ohišje obeh telefonov je izdelano iz aluminija v kombinaciji s kompaktnim steklom, ki jima daje poseben sijaj.

Njun izgled ločijo zgolj tehnične lastnosti aparatov, ki se skrivajo v mikro podrobnostih, ki pa so za povprečnega uporabnika praktično neopazne. Potrebno je poudariti, da sta oba mobitela izjemno odzivna in sta med testiranjem naredila dober vtis.

Redmi Note 12
Foto: VideoSvet.si

Opaznejša razlika je bila v slikah in video posnetkih

Telefona sta si resnično zelo podobna, smo pa opazili razliko pri slikah in video posnetkih, ko smo istočasno naredili fotografije z obema telefonoma ter ju postavili enega poleg drugega. Primerjali smo kakovost slik in video posnetkov, pri katerih je seveda pomembno dejstvo, da oba mobilna telefona s trojno kamero 50 MP omogočata snemanje v kakovosti 4K video posnetkov s 30 fps. Poleg glavne kamere je telefon opremljen še z ultraširokokotno kamero in makro kamero ter številnimi uporabnimi funkcijami in filtri.

Kljub temu pa so slike in video posnetki bolj kakovostni in prijetni pri telefonu Redmi Note 12 ProIsto velja za fotografije in posnetke sprednje kamere, ki imajo 16 MP in prav tako omogočajo snemanje s 30 fps. Ob tem moramo poudariti, da se predvsem Redmi Note 12 Pro kar se tiče kakovosti fotografij brez težav kosa z mobilnimi telefoni drugih “prestižnih” blagovnih znamk.

redmi note 12 pro 2
Foto: VideoSvet.si

Telefona omogočata dodatno SD kartico

Čeprav imata mobilna telefona Redmi Note 12 in Redmi Note 12 Pro ogromno spominskega prostora, kupite lahko namreč različico z 128 GB ali močnejšega z 256 GB spomina, oba telefona omogočata tudi integracijo dodatne spominske kartice.

V prodajo so štiri različice Redmi Note mobitelov: Redmi Note 12, Redmi Note 12 5G, Redmi Note 12 PRO 5G ter Redmi Note 12 PRO+ 5G.

Pohvala za vzdržljivost baterije in hitro polnjenje

Čeprav smo se že nekoliko navadili na mobilne telefone, ki jih je potrebno vsako noč polniti, sta nas Redmi Note 12 in Redmi Note 12 Pro pozitivno presenetila glede vzdržljivosti baterije. Velikost baterije je sicer pri obeh aparatih 5000 mAH. V teoriji nam številne nič ne povedo, bolj je pomembno, kaj to pomeni v praksi. Oba telefona smo do konca napolnili in ju neprestano držali “budna” s predvajanjem video posnetkov na YouTubu. Bateriji obeh telefonov sta zdržali skoraj dva dneva neprestanega predvajanja, kar zmore le redko kateri mobilni aparat.

Poleg baterije je potrebno poudariti tudi izjemno hitrost polnjena telefonov. Oba testirana mobilna telefona sta bila izjemno hitro napolnjena, je pa potrebno poudariti, da se je mobitel Redmi Note 12 Pro hitreje napolnil kot njegov osnovnejši “bratec” Redmi Note 12.

Redmi Note 12 se ponaša z osupljivo svetlim in barvitim zaslonom AMOLED z impresivno frekvenco osveževanja 120 Hz. Ne glede na to, ali brskate po vsebinah družabnih omrežij ali igrate priljubljene igre, vas bo zaslon zagotovo navdušil.

redmi note 12 pro
Foto: VideoSvet.si

Telefona omogočata prepoznavanje prstnih odtisov

Mobilna aparata Redmi Note 12 in Redmi Note 12 Pro omogočata prepoznavanje prstnih odtisov za hitrejše odklepanje.

Poleg tega imata oba telefona tudi možnost priklopa zunanjih slušalk s standardnim priklopom, o čemer lahko uporabniki nekaterih drugih prestižnih blagovnih znamk mobilnih aparatov le sanjajo. Standardni priklop namreč pomeni, da lahko poslušate glasbo skoraj s katerimikoli slušalkami, ki jih imate pri roki.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: