Še nimate daril? Preverite kako obdarovati posamezna astrološka znamenja

Oven se bo razveselil vstopnic za tekme, lev ima rad nakit ali parfum, tehtnico peljite na večerjo. 

Foto: pixabay

OVEN

Oven je močno ognjeno znamenje in njegovi pripadniki želijo biti povsod prvi. Ovni obožujejo šport in so radi urejeni, zato se bodo pripadniki obeh spolov razveselili športnih rekvizitov, trenirke z ‘imenom’, modernega oblačila ali zlatega nakita. Ovni obeh spolov so občutljivi na svojo pričesko, zato jim lahko podarite bon za frizerja. Prav tako boste Ovne razveselili, če jim kupite kak pustolovski roman, ali pa literaturo iz področja avtomobilizma.

Pri nakupovanju se osredotočite predvsem na vstopnice za pomembnejše tekme, avtomobilske dirke, obisk adrenalinskega parka, literaturo o avtomobilizmu ali moticiklizmu, DVD-je in videokasete ter pribor za umetniško ustvarjanje. Dekleta se bodo razveselila dragocenosti vseh vrst, keramičnih in usnjenih izdelkov, še sploh, če bodo na njih etno vzorci. Ovnovke so rade okrašene z lepim nakitom, ki pa mora biti čim bolj izviren. In drag, seveda. Najbolji jih boste osrečili, če bodo v darilnem papirju našli nekaj, kar do tistega trenutka še niso videli, preizkusili ali okusili. Darilo zavijte moderno, a ne trudite se preveč. Omot bodo (nestpni kot so) itak raztrgali.

BIK

Biki so prefinjeni ljudje, ki znajo ceniti lepe stvari, vendar jih bolj privlačijo praktična darila. Uživajo v obedih v gostilnah, kjer si privoščijo različne specialitete. Ne boste udarili mimo, če jih povabite v prvovrstno restavracijo, ker pa uživajo tudi v vožnji z avtomobilom, naj bo to na drugem koncu Slovenije, ali še kje dlje. Zelo bodo zadovoljni tudi, če jim podarite pribor za slikanje, kiparjenje, vrtnarjenje, ali kakšnokoli ustvarjanje.

Fantje Biki, ki jim je všeč tehnika, bodo zelo veseli, če jim boste podarili karkoli s področja računalništva. Razveselili se bodo tudi knjig s seksualno vsebino. Bikice pod obleko rade nosijo čipke, pot do njenega srca pa bo odprta, če ji boste podarili zlato ogrlico ali prstan z njenim najljubšim kamnom. Ker so razumevajoči, vam ne bodo zamerili, če boste zgrešili pri nakupu darila. Biki so sicer praktične narave in direktni, zato pogosto sorodnikom in prijateljem kar povedo, kaj si želijo, tako da ne bi bilo kakšne pomote pri nakupu.

DVOJČKA

Radovedni Dvojčki ljubijo darila. Radi jih kupujejo, še raje pa jih sprejemajo. Zanje so presenečenja prava zabava. Darila, ki jih boste kupovali Dvojčkom, naj bodo čim zabavnejša in predvsem izvirna. Radi imajo uganke in miselne igre. Razveselili jih boste tudi s stekleničko toaletne vode, najnovejšo računalniško igrico ali z izvodom knjige, ki so jo nekoč imeli in je ne najdejo več. ker radi klepetajo, je primerno darilo mobilnik, če pa vaš žep ni dovolj globok, bo dovolj notes za telefonske številke in naslove prijateljev.

Dvojčica bo srečna, če ji boste podarili v navaden papir zavito srebrno zapestnico, ki sta si jo zadnjič ogledovala v antikvariatu. Tudi povabila na smučanje ne bo mogla zavrniti. Da ne govorimo o mehkem puloverju iz kašmirja, po možnosti v temno modri barvi. Zelo pomembno je kako je darilo dekorirano (trak, pentlja), manj pa kaj vsebuje. Še preden bodo odprli škatlo, bodo že tekli k telefonu in na dolgo razpravljali s prijateljem o tem, kaj mislijo, da je v njej.

RAK

Raki imajo radi notranji mir in varnost. Najbolje se počutijo doma oziroma v okoljih, kjer čutijo, da se lahko sprostijo. Vse njihove reakcije temeljijo na čustvih in intuiciji. Če kupujete darilo za Raka, vedite, da je zelo nezahteven. Vesel bo vsega, kar mu boste dali iz srca. Darilo bo čuval in nikoli ne bo pozabil te pozornosti. Posebno ga bodo razveselila darila, ki jim bodo spodbudila domišljijo.

Izbirajte darila v modri ali rožnati barvi. Veseli bodo ročno izdelanih daril in takšnih, ki jih bo lahko uporabljal v svojem poslovnem življenju, tudi s pecivom boste zadeli. Prav tako bodo prijetno presenečeni, če jim boste podarili kar koli v zvezi z gorami, jezeri ali morjem. Poslovna torba, mogoče nov računalnik. ženskam lahko podarite cvetje ali domačega ljubljančka, drobnih predmetov iz starinarnice ali obeska za verižico.

LEV

Levi so izredno občutljivi na to, kaj dobijo za darilo oziroma česa ne dobijo. Ljubijo vse kar se sveti. Najbolj so užaljeni, če jim prinesete darilo, ki nima nobene zveze z njihovimi željami. To razumejo kot vašo nezaiteresiranost in neobčutljivost. Kupimo lahko vse, kar bi povečalo njihovo pomembnost. Če se odločimo za nakit, mora biti res dragocen. Pojdite v najdražjo trgovino s parfumi ali oblekami (najnovejši parfum, seveda).

Izberite tisto, kar je trenutno najboljše oziroma najmodernejše. Razveselili se bodo povabila na koncert in večerjo (seveda v najbolj luksuzni restavraciji v mestu). Levinja je ponosna in ima rada pustolovščine. Zakaj jo torej ne bi odpeljali tja, kjer še nikoli ni bila in kamor si neznansko želi?

DEVICA

Device so podobno kot Biki praktična bitja, vendar dosti skromnejša od ostalih znamenj. Vesele so, če dobijo karkoli. V vsaki stvari vidijo nekaj dobrega, čeprav to ne velja za vse Device. Nekatere med njimi so prave tečke, ki jim ni všeč čisto nič. Tako so natančne, da jih na najpopolnejšem darilu zmoti na primer etiketa. Predvsem morate vedeti, da ne marajo nikakšnih presenečenj. Vsaka literatura s področja zdrave prehrane, tkanja, pletenja jim bo dobrodošla. Zelo bodo veseli kakšnega rokovnika, saj so rade organizirane.

Če se odločite za torbico ali za poslovno torbo, pazite, da bo imela pregledne predale. Device rade čistijo, zato krpe, metle, pribor za čiščenje čevljev ali pa navaden obešalnik, da bodo imeli red v omari, sodijo v izbor daril zanje. Ker so običajno varčne osebe, jim morda lahko kupite kar denarnico ali glinenega pujska. Device navdušujejo enciklopedije. Radi berejo in se informirajo o stvareh, ki jih zanimajo. Med njimi je tudi dosti zbirateljev, zato kakšen album za znamke ali denar ne bo odveč.

TEHTNICA

Tehtnicam vlada planet Venera, simbol lepote in umetnosti. Take so tudi njene predstavnice. Ljubijo glasbo, knjige, lepe predmete in naravo. Darilo jim izročite z lepo besedo in uglajenim vedenjem. Rade imajo zanimive stvari, še zlasti pa take, ki nekaj pomenijo. Vesela bo suhega sadja, medu in dragih slaščic. Ne marajo kričečih barv. Po njegovem okusu bo tudi svilena domača halja, udobni copati, steklenica arhivskega vina. Zanje je zanimivo darilo tudi ‘odštekan’ šal ali rokavice, ženskam bo všeč estetsko čipkasto perilo.

Parfumi jih ne privlačijo preveč, čeprav so vedno radi urejeni. Dosti bolj so navdušeni nad dobro hrano. Povabite jih torej na slastno večerjo ob izbranem vinu. Postrezite jim tudi s kakšno novo šalo za uvod, potem pa preidite na konkretne pogovore o literaturi ali glasbi. Najdražjo tehtnico presenetite z vrtnicami ali z lilijo. Rože so njena slabost. V njih vidijo vso lepoto, ki jo premore svet.

ŠKORPIJON

Škorpijoni so skrivnostnostna in zahtevna bitja, zato je zanje zelo težko izbrati darilo. Vedno si želijo kar največje pozornosti. Najbolj jih razveseli vse, kar je povezano s skrivnostjo. Pazite na barve, ki morajo biti intenzivne, močne in posebno na to, da darilo ne bo ceneno (kič). Ker imamo Škorpijona za najbolj seksualno znamenje, ne boste zgrešili z črnim perilom, če pa se odločite za dišavo, naj bo intenzivna in seveda primerne znamke. Škorpijoni radi berejo detektivske in ljubezenske romane.

Zanima jih astronomija in okultne vede (tarot karte), ali pa jim podarite bon za obisk pri vedeževalki. Pojdite v trgovino z orientalskimi predmeti. Vseč so jim tudi orožje in starine. Malega Škorpijončka bodo razveselili pripomočki za čaranje. Pri zavijanju darila izberite vedno skrivnostne rdeče ali temno vijolične barve. Če pa želite vzbuditi v njih več pozitivne strasti, vzemite žive barve, rumene in oranžne. Vsekakor pa bodite izvirni.

STRELEC

Srelcem ni težko kupovati daril, saj so zadovoljni z vsem, kar dobijo. Obdarovanje jim sploh ni pomembno. Zanje je bolj pomembno to, da so v družbi svojih prijateljev, ki jim pripovedujejo šale ali težke misli. Strelci zelo radi potujejo, zato jim lahko podarite komplet potovalnih kovčkov, potovanje v tuje kraje ali pa samo pustolovski roman. Zelo radi imajo tudi domače živali in če imajo hišnega ljubljenčka, ne pozabite malenkost tudi zanj.

Tudi jedilni pribor, piknik pribor ali pribor za žar jim ne bo odveč, razveselili pa se bodo že povabila na planinarjenje. Lahko mu kupite tudi par pohodnih čevljev, jakno ali kapo. V vsakem primeru se bodo razveselili športnih oblek, potovalk, romanov s filozofsko ali ljubezensko vsebino. Navdušeni bodo nad računalniškimi igricami in novimi mobilnimi telefoni.

KOZOROG

Vase zaprti Kozorogi redko zaupajo, kaj si želijo za novo leto. Samo njihovi najbližji poznajo skrivnosti samotarja, ki na skrivaj upa, da bo nekoč postal osebnost leta. Kozorog je zemeljsko znamenje, po naravi zelo tradicionalno in praktično. Darilo, ki ga izbirate zanj mora biti uporabno: električni strojček, posoda, namizni prt, set za delovno mizo, pisalni pribor, kalkulator, računalnik. Če se boste odločili za knjige, ga zanimajo ta področja: zgodovina, ekologija, življenjepisi, družinske sage. S področja kuharstva pa klasična kuhinja.

Kozorogi zelo cenijo starine in če dobite kak primerek, ga bodo zelo veseli. Kadar se boste odločali za nakup darila za Kozoroga imejte v mislih, da gre za velikega individualista. Zanimajo ga religije, psihologija, filozofija, pa tudi politika. Knjige bo bral dolgo v noč, zlasti tiste, ki mu bodo pomagale na poti k uspehu. Odločite se za take knjige, za katere veste, da jih bo rad bral, če ne bo denar vržen v prazno. Ker niso ljubitelji pompa in zabave, ne smete pozabiti na rože in lep, toda ne kričeč ovojni papir.

VODNAR

Vodnarji so radodarni, vendar premišljeni darovalci. Ne bodo razsipali z denarjem, temveč se bodo odločili za cenejša darila, ki pa bodo tako izvirna, da cenenosti sploh ne boste opazili. Darilo za Vodnarja mora biti predvsem drugačno, nekomformistično, najbolj kričečih barv in nekaj posebnega. Pripomočki za aromaterapijo bodo kar primerno darilo, pa tudi kakšna literatura s področja razlage sanj. Ker so tako nepredvidljivi in raznoliki, ne boste dosti udarili mimo, če Vodnarjem kupite lep primerek koledarja, najbolje kar za naslednje tisočletje. Vse, kar je novo in nenavadno, bo zanje pravo darilo.

Radi se ukvarjajo z zamislimi genijev, še zlasti na tehničnem področju. Prinesite jim knjige o vesolju, astrologiji, orientalskih deželah in nenavadnih pojavih. Imajo poseben odnos do avtomobilov. Mnogi pritisnejo na plin, kolikor se le da. Morda bi bilo pametno, da jim prinesete knjigo o cestno-prometnih predpisih. Vodnar se bo razveselil malega hišnega ljubimca, pa čeprav je to samo zlata ribica v majhnem akvariju. Svoji Vodnarki pri­ne­si­te za­ni­miv svi­len šal, sko­de­li­co za čaj s čud­nim vzorcem, di­ša­ve, knji­go re­cep­tov za ma­kro­bio­tič­no pre­hra­no… nadvse bo vesela šopka belih orhidej, ki jih obožuje.

RIBI

Ribe so lepa bit­ja, ki ima­jo či­sto po­seb­no pred­sta­vo o tem, kaj je pri­mer­no da­ri­lo za koga. Mno­ge so si­cer pre­cej sko­puš­ke, ven­dar se med nji­mi naj­de­jo tudi take, ki ne spra­šu­je­jo za ceno. Zadovoljimo jih z malenkostjo, ki mora vsebovati dozo romantičnosti. Za­do­volj­ne bodo, če jim bo­ste pri­ne­sli ro­ži­co ali čo­ko­la­do. Rade imajo vse, kar je povezano z vodo. Povabite jih na romantičen večer in nočno kopanje s svečami.

Moške ribe imajo rade glasbo, knjige in dobro, kakovostno vino. Ženske ribe rade lepo dišijo, nore so na higieno. Kakšen akvarij je lahko zelo primerno darilo za vso družino. Steklene figurice, knjige s področja ezoteričnosti, ali pa navaden rečni kamen, važno je le, da ustvarite posebno razpoloženje, medtem ko boste podarjali Ribam.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: