BITCOIN KRIZA? Zadnje dni vrednost padla že za skoraj 4.000 dolarjev!

Bitcoin evforija je v zadnjih mesecih na vrhuncu. Če je še pred nekaj dnevi njegova vrednost narasla na nekaj manj kot 20.000 dolarjev, se cena danes giblje skoraj 4.000 dolarjev nižje.

Foto: pixabay
Oglasi

Mnogi se v zadnjih dneh sprašujejo, kaj se dogaja s kriptovaluto Bitcoin. Že res, da so izkušeni vlagatelji takih padcev vrednosti (denimo delnic) vajeni pa so mnogi, ki zgolj hrepenijo po hitrem zaslužku, zdaj prestrašeni. Vrednost enega Bitcoina je bila 18. decembra namreč dobrih 19.498 dolarjev, danes popoldne pa je cena padla na okoli 15.600 dolarjev.

Tako izgleda graf vrednosti rasti Bitcoina. Neverjetna rast se je zadnje dni sicer ustavila, oziroma vrednost Bitcoina zelo hitro pada. Foto: printscreen

“Vlagatelji” se na forumih sprašujejo, ali je to zgolj trenutni padec vrednosti, spet drugi pa so mnenja, da se obeta kriza Bitcoin kriptovalute. Šved Emil Oldenburg, eden od najzgodnejših posvojiteljev kriptovalute bitcoin in soustanovitelj podjetja in spletnega portala Bitcoin.com, ki je osrednje svetovno vozlišče za vse stvari, povezane z bitcoini, je namreč pred dnevi oznanil, da je prodal vse svoje bitcoine in dejal, da tej kriptovaluti ne zaupa več.

Današnji graf kaže, da je vrednost Bitcoina strmo padla. Foto: printscreen

NiceHash spet deluje

Obenem pa se je ravno danes razširila informacija, da spet deluje NiceHash platforma. Podjetje naj bi dobilo vlagatelje, s katerimi naj bi rudarjem lahko povrnili ukradena sredstva. Spomnimo, da so temu podjetju pred nekaj tedni ukradli kar 4700 Bitcoinov.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: