Romun na avtocesti prevažal neprimerno naložen tovor

Policisti so na avtocesti med Lopato in Celjem imeli nenavadno prometno intervencijo. Ustavili so romunskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal več kosov pohištva na svojem priklopnem vozilu. 

romun nepravilno naložen tovor
Foto: policija.si

Tovor ni bil primerno zavarovan

Policisti so ugotovili, da je bil tovor na priklopnem vozilu neprimerno naložen, kar je predstavljalo resno nevarnost za druge udeležence prometa. Zaradi tega so se odločili za izločitev priklopnega vozila iz prometa in ukrepanje zoper romunskega voznika.

Po zaključeni kontroli so policisti romunskemu vozniku na kraju izrekli globo zaradi nepravilno naloženega tovora, saj je predstavljal tveganje za varnost v prometu.

Nepravilno naložen tovor predstavlja resno nevarnost v prometu

Policisti so obenem opozorili vse voznike, da dosledno spoštujejo predpise o prevozu tovora in skrbijo za ustrezno naloženost tovornega vozila. Nepravilno naložen tovor namreč ni le prekršek, temveč lahko predstavlja resno tveganje za varnost vseh udeležencev cestnega prometa.

Odziv romunskega voznika na ukrepe policije ni znan, prav tako pa ni informacij o morebitnih dodatnih sankcijah zoper voznika. Policija bo tudi v prihodnje nadaljevala s poostrenimi nadzori cestnega prometa ter izvajanjem ukrepov za zagotovitev varnosti na slovenskih cestah.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: