Rogla, Kope in Kranjska Gora – hrvaška policista v pomoč pri zagotavljanju varnosti

Slovenska smučišča so letos relativno polna. Veliko je tudi hrvaških turistov, zato so smučarska središča Rogla, Kope in Kranjska Gora dobili policijske okrepitve. Hrvaška policista bosta tako v pomoč pri zagotavljanju varnosti smučarjev.

V ponedeljek, 3. januarja 2022, sta se slovenskim policistom pridružila tudi hrvaška kolega. Slednja bosta pri delu med zimsko turistično sezono pomagala na smučiščih na območju Rogle, na Kopah in v Kranjski Gori. Začetek januarja je namreč obdobje šolskih počitnic na Hrvaškem. To pa v praksi pomeni, da precej hrvaških turistov izkoristi prosti čas za rekreacijo na slovenskih smučiščih.

hrvaška policista rogla
Hrvaško-slovensko policijsko prijateljstvo. Hrvaška policista bosta na slovenskih smučiščih Rogla, Kope in Kranjska Gora pomagala pri zagotavljanju varnosti. Foto: policija.si
Oglasi

Naloge, ki jih bosta hrvaška policista izvajala v smučarskih središčih Rogla, Kope in Kranjska Gora

Hrvaška policista (Dražen Suknaić in Dejan Kosanović) bosta med 3. in 16. januarjem 2022, na območju policijskih uprav Celje in Kranj pomagala pri sporazumevanju z njimi. Turistom bosta svetovala v primeru morebitnih nevšečnosti ter pomagala hrvaškim državljanom pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v Sloveniji.

Prisotnost policistov prinaša pozitivne zgodbe

Prisotnosti hrvaških policistov je za turiste zlata vredna. Med primeri uspešnega posredovanja so bili v preteklosti na primer izguba hrvaškega otroka na smučišču, izguba potovalnih listin ipd. Po besedah Alojza Sladiča ima policija na smučiščih zelo pomembno vlogo; v prvi vrsti si prizadeva s preventivnim delom dvigniti kulturo obnašanja na smučiščih in povečati varnost.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: