REFERENDUM: Taki so trenutni osveženi podatki!

Referendum o noveli zakona o vodah je po prvih preštetih glasovih uspel, pravijo nasprotniki zakona. Proti je glasovalo po 98,19% preštetih glasov glasovalo 86,50% volivcev.

Glede na trenutno število preštetih glasov je jasno, da je v Sloveniji izjemno veliko število nasprotnikov prenovljenega zakona o vodah. Miroslav Cerar je za TV Slovenija dejal, da je vesel, da se je referenduma danes kljub počitnicam in dopustom udeležilo izjemno veliko državljanov. Je pa današnji referendum po mnenju številnih zrcalo aktualni vladi.

Preberite tudi: To je vzhajajoča zvezda na slovenski glasbeni sceni

Referendumsko vprašanje se je glasilo: “Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G), ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 30. marca 2021?”

Po podatkih okrajnih volilnih komisij je do 19. ure na voliščih v Sloveniji glasovalo 535.282 volivk in volivcev. To pomeni, da je do 19. ure glas oddalo 31,51 % vseh volilnih upravičencev. Podatki ne vključujejo udeležbe na predčasnem glasovanju.

Referendum zakon o vodah
Foto: VideoSvet
Oglasi

Število volilnih upravičencev: 1.698.630

Svoje glasove so med drugimi oddali predsednik republike Borut Pahor, okoljski minister Andrej Vizjak in Uroš Macerl iz Eko kroga.

Koordinator stranke Levica Luka Mesec pričakuje, da bo rezultat na današnjem referendumu o noveli zakona o vodah »takšen, kot si ga želimo«, da bo torej zakon na referendumu zavrnjen.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: