Razstava Aleksandre S. Kelc navdušuje ženske

Mariborska vsestranska ustvarjalka Aleksandra S. Kelc je v zreški galeriji ATELJE MS premierno predstavila serijo slik o ženski energiji.

Aleksandro S. Kelc je doslej javnost poznala predvsem po njeni knjigi Ne mislim, samo ljubim – ta je izšla tudi v Ameriki pod okriljem založbe Hay House, Louise Hay – in kot svetovalko za osebnostno rast (certificirana za metodo Phyllis Krystal).

Razstava Aleksandre S. Kelc
Razstavljena dela nagovorijo predvsem ženske obiskovalke. Foto: Matej Kristovič

Tokrat se predstavlja še kot slikarka. Njena razstava govori o osmih življenjskih obdobjih ženske, ki jih je poimenovala Anima kreacije, Animama, Ani punčka, Aninajst, Notranja poroka, Ani ženska, Ani modra in Ani smrt. Obdobja si sicer sledijo linearno, vendar v življenju marsikdaj bivajo sočasno ali v drugačnem vrstnem redu.

Razstava Aleksandre S. Kelc
Razstava nas v osmih korakih popelje skozi osem življenjskih obdobij ženske. Foto: Matej Kristovič

Razstavo spremlja knjižica, ki je hkrati vodnik po razstavi in učbenik za boljše življenje. Tudi ta je izšla na dan odprtja razstave.

Razstava Aleksandre S. Kelc
Slikarka Aleksandra S. Kelc in vodja galerije Atelje MS Valerija Motaln. Foto: Aleš Mrzdovnik

»Aleksandra Kelc želi z motivom Anime med drugim odpirati srca žensk in nas nagovoriti, da začnemo bolj živeti svojo žensko stran,« je zapisala vodja galerije ATELJE MS Valerija Motaln. Povedala je tudi, da naslikana dela s svojo nežnostjo in posebno energijo, ki jo oddajajo, očarajo prav vsako obiskovalko.

Razstava Aleksandre S. Kelc
Z odprtja razstave na ploščadi zreške tržnice. Foto: Aleš Mrzdovnik

Razstava bo v Zrečah odprta do 1. oktobra, spremljajo pa jo tudi delavnice pod vodstvom avtorice razstave.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: