Razkrite so podrobnosti jutranje tragedije na cesti

Do prometne nesreče pri Kočevskih Poljanah je prišlo okoli 5. ure zjutraj. V nesreči sta umrli dve osebi.

Foto: Pu Novo Mesto

Umrla sopotnika sta bila stara 41 let

Uprava za zaščito in reševanje je na spletni strani zapisala: “Ob 7.18 je na cesti Ig – Škofljica, občina Ig, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo. Gasilci GB Ljubljana so pod uničenim vozilom posuli in očistili iztekle tekočine ter poškodovani voznici nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli in prepeljali v klinični center Ljubljana.”

Povzročiteljico prometne nesreče je z vozilom začelo zanašati, zapeljala je na nasprotni vozni pas in pri tem silovito trčila v nasproti vozeče osebno vozilo, v tega pa je nato trčilo še tretje osebno vozilo.

V prometni nesreči sta dve osebi umrli, šest ljudi pa je bilo poškodovanih. Po zadnjih informacijah naj nihče ne bi bil huje poškodovan.

Kriva je bila voznica Hyundaia

Nesreča se je zgodila, ker voznica hyundaia, ki je vozila iz Podturna proti Črnomlju, hitrosti vožnje ni prilagodila stanju na vozišču. V nesreči sta umrla moška, ki sta se vozila na zadnjih sedežih avtomobila povzročiteljice nesreče v vozilu hyundai.

Na regionalni cesti Žužemberk-Dolenjske Toplice-Črnomelj, ki so jo pri Starih Žagah takoj po nesreči zaprli v obe smeri, so nekaj po 10. uri sprostili promet.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: