Prireditve z več kot 100 obiskovalci prepovedane, v Sloveniji že 23 oseb okuženih

Število okuženih s koronavirusom je iz dneva v dan pri nas več. Po trenutnih uradnih informacijah je bilo v Sloveniji potrjenih že 23 primerov s koronavirusom okuženih oseb. Skupno je bilo testiranih 1227 ljudi.

bolniška soba
Simbolična fotografija. Foto: unsplash

V UKC Ljubljana je trenutno hospitaliziranih 15 pacientov. Vsi pacienti so v izolacijskih sobah, do sedaj pa naj nihče izmed okuženih ne bi kazal resnih, oziroma življenjsko ogrožujočih simptomov novega koronavirusa, imenovanega covid-19.

Krizni sestanek so imeli danes tudi v UKC Maribor. Na sestanku so zaposlenim odsvetovali potovanja v tujino, prav tako so prosili, oziroma zahtevali, da odložijo vsa nenujna koriščenja dopustov in odpovedali strokovna srečanja.

Od danes dalje poteka vse ostrejši nadzor na mejnih točkah. Tako po novem poteka merjenje temperature potnikov na brniškem letališču in na meji z Italijo. Do nadaljnjega prav tako velja, da morajo večje športne prireditve izvesti brez gledalcev, po novem pa je določena tudi prepoved prireditev v zaprtih prostorih s sto in več obiskovalci.

Preberite tudi: Poglejte zemljevid širjenja koronavirusa! 

Številni se v teh dneh sprašujejo, ali so odgovorni omenjene ukrepe sprejeli prepozno. V Slovenijo namreč vsakodnevno prihajajo ljudje iz Italije in do zdaj niso izvajali nikakršnih posebnih nadzorov, v trgovine v Novi Gorici so prihajale trume Italijanov, saj so trgovine in kavarne v Italiji zaprte, prav tako so Italijani in drugi obiskovalci nemoteno zahajali v casinoje.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: