Pri naših sosedih koronavirus odkrili pri 5-letnemu otroku!

Na Hrvaškem poročajo o vse večjem številu okuženih s koronavirusom. Slabe novice tako prihajajo iz Zadra, kjer je potekal teniški turnir. Po testiranju so namreč koronavirus potrdili tudi pri 5-letnemu otroku.

Hrvaški mediji poročajo, da so po prvih odkritjih koronavirusa v Zadru testirali deset otrok. Med njimi je bil tudi petletni otrok, pri kateremu so potrdili prisotnost koronavirusa, pravi hrvaški epidemiolog Alen Medić.

Spomnimo, na teniškem turnirju v Zadru je bil ta konec tedna eden od tenisačev okužen z novim koronavirusom. Zaradi tega dogodka so tako danes v Zadru vzeli 74 vzorcev, od tega so jih 50 že testirali.

Med 50 testiranimi vzorec odvzeli tudi 5-letnemu otroku

Med vsemi testiranimi posamezniki so prisotnost koronavirusa potrdili pri 5-letniku, ki za zdaj ne kaže simptomov bolezni in se po poročanju hrvaških medijev počuti dobro. Otrok in starša so bili v stiku z okuženim tenisačem, zato je bila celotni družini odrejena tudi 14-dnevna karantena. Prav tako so karanteno odredili vsem ostalim otrokom s teniškega turnirja, nekateri med njimi so pobirali teniške žogice. Skupaj jih je bilo deset.

Preberite tudi: Je ogrožen dopust?! Na Hrvaškem kar 18 novo obolelih! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: