Pretres na dvoru: Kate Middleton, žena princa Williama ima raka

Valižanska princesa Catherine, javnosti poznana tudi kot Kate Middleton je prekinila molk in šokirala javnost. V videoposnetku je uradno sporočila, da ima raka. 

Poleg tega je dejala, da je bil to velik šok, ter da so za njo zelo težki meseci. Ob tem pa je poudarila, da za njo stoji vrhunska medicinska ekipa, za kar je zelo hvaležna.

kate middleton rak
Foto: posnetek zaslona

Valižanska princesa Catherine je ob tem dodala, da vse svoje moči usmerja v okrevanje, pri čemer ji je mož, princ William zelo v oporo. Dejala je še, da je z boleznijo najprej morala soočiti njeno družino, predvsem otroke.

Princesa je januarja prestala operacijo, zdaj pa je nastopilo zdravljenje s kemoterapijo.

Kate je pojasnila, da med januarsko operacijo rakavega obolenja sicer ni bilo zaznati, “vendar so preiskave po operaciji pokazale, da je bil prisoten rak. Moja medicinska ekipa je zato svetovala, naj opravim preventivno kemoterapijo in zdaj sem v zgodnji fazi tega zdravljenja,” je povedala princesa.

Princesa ne izgublja upanja, ob tem pa poudarja, da razume in podpira tudi vse, ki se borijo z rakom. Tudi ostalim želi, da ne bi izgubili upanja v boju s to težko boleznijo. Javnost je v tem težkem obdobju prosila za razumevanje.

Že 5. februarja letos pa je z britanskega dvora prišla prva zaskrbljujoča zdravstvena novica. Takrat je svet pretresla informacija o tem, da ima britanski kralj Karl prav tako raka.

Preberite tudi: URADNO: Britanski dvor v skrbeh! Kralj Karel ima raka! 

V Veliki Britaniji vsak dan odkrijejo 1.000 novih rakavih bolnikov

Ne glede na družbeni status lahko za rakom zboli kdorkoli. Na leto samo v Veliki Britaniji odkrijejo preko 400.000 novih primerov rakavih bolnikov, kar pomeni več kot 1.000 odkritih primerov vsak dan.

Zdravljenje raka običajno poteka dalj časa, zgodnje odkrivanje katere koli vrste raka pa pomeni več možnosti za preživetje.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: