Policisti v akciji odkrili avtobus s pnevmatikami povsem brez profila

Nadzor policije je potekal na treh nadzornih točkah, in sicer na glavni avtobusni postaji v Ljubljani ter na nekdanjih cestninskih postajah Kompolje in Torovo. Med drugimi kršitvami so odkrili tudi avtobus, ki je imel tako iztrošene pnevmatike, da so bile povsem brez profila.

Med vidnejšimi so bili štirje preobremenjeni avtobusi, ki so bili na avtocesti izločeni iz prometa. Dva avtobusa nista bila tehnično brezhibna in sta bila prav tako izločena iz prometa.

profil pnevmatik avtobus
Globina kanalov v dezenu pnevmatik avtobusa: indikator omogoča meritev do 10 mm, v konkretnem primeru pa je bila globina kanalov le 0,3 mm. Foto: policija

Pri nekaterih voznikih so bile ugotovljene kršitve, povezane s časom trajanja vožnje in predpisanih počitkov.

Policisti so opravili intenzivni nadzor prometa

Kot še dodajajo na policiji, so bile ugotovljene še številne druge manjše kršitve. Šlo je predvsem za kršitve, povezane z uporabo tahografa v avtobusu, ki so pomembne za transparentno vrednotenje aktivnosti in delovnega časa voznika. To pa neposredno vpliva na varnost v cestnem prometu.

policija nadzor avtobusov
Foto: policija

Eden izmed voznikov ni imel predpisanih dokumentov za izvajanje občasnega prevoza potnikov v notranjem prometu. Tuji voznik, ki je opravljal občasne prevoze tujih potnikov po Sloveniji, pa ni pravilno izpolnil potniške spremnice. Tako so v sporočilu za javnost zapisali na policiji.

Preberite tudi: Panika zaradi objave sumljivega avta na Facebooku? Gre za …

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: