Policisti to noč poostrujejo nadzor v cestnem prometu

V času pustovanj je problematika alkohola v cestnem prometu še posebej izstopajoča. Tako so zapisali na portalu Maribor24.si.

Foto: pixabay.com, fotografija je simbolična

V času pustovanj in prireditev povezanih s pustovanji problematika alkohola v cestnem prometu zelo izstopa, tako po številu ugotovljenih kršitev, kot tudi po ugotovljenih visokih koncentracijah alkohola pri voznikih, še posebej na območju UE Ptuj. Da bi zagotovili stabilne in ugodne prometno-varnostne razmere ter z ukrepi voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, izločili iz prometa, bodopolicisti na območju UE Ptuj od petka, 24. 2. 2017, od 22. ure, do sobote, 25. 2. 2017, do 5. ure, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov, po metodologiji PROMIL.

Za volan brez pustne maske in ne pod vplivom alkohola

Vse tiste, ki se bodo odpravili na različna praznovanja in pustne zabave še opozarjajo, naj poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja, ne pozabijo pa naj, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask.

Voznike motornih vozil policisti opozarjajo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi mask. Zakon namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila: “Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: