Po derbiju: Poškodovan član Viol, izdanih več plačilnih nalogov

Sinoči je bila ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med NK Maribor in NK Olimpija iz Ljubljane. Dogajanje na tribunah je bilo pestro, poroča spletni portal Maribor24.si.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Sinoči je bila ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med NK Maribor in NK Olimpija iz Ljubljane. Tekmo si je ogledalo okoli 12.000 gledalcev, od tega okoli 1.200 navijačev navijaške skupine Viole na tribuni jug, okoli 800 navijačev navijaške skupine Green Dragons na tribuni sever ter okoli 300 navijačev NK Olimpije (supportersi NK Olimpije) v sektorju H na zahodni tribuni, so sporočili iz Policijske uprave Maribor in dodali: “Policisti so že pred tekmo izdali dva plačilna naloga navijačema NK Olimpije, ker kršila javni red in mir s pretepanjem.”

Pridržali mladoletnika

Med tekmo so policisti trem navijačem NK Olimpije zasegli pirotehnične izdelke, dva od njiju sta bakli tudi aktivirala. Vsem trem bodo izdane odločbe o prekršku v t.i. hitrem postopku. Zoper enega mladoletnika, ki so ga na podlagi določil Zakona o prekrških tudi pridržali, pa bodo podali obdolžilni predlog, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, se pretepal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov.

Ujeli Mariborčana, ki ima prepoved udeležbe na športni prireditvi

Še dvema navijačema NK Olimpije so policisti izdali plačilna naloga. Prvemu, ker ni upošteval ukazov policistov, drugemu pa ker se je na javnem kraju pretepal in prav tako ni upošteval ukazov policistov. Enemu navijaču NK Olimpije pa so policisti zasegli PVC vrečko z belim prahom, PVC vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in ročno zvito cigareto, za kar sumijo, da so prepovedane droge. Tudi njemu bo izdana odločba o prekršku v t.i. hitrem postopku. Policisti so na javni prireditvi izsledili 33-letnega Mariborčana, navijača Viol, ki ima veljaven ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi. Izdali so mu plačilni nalog.

Plastični delec priletel v oko navijaču Maribora

Ob 20.30 so policisti na tribuni jug obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti. Še neznani navijač je takrat aktiviral pirotehnično sredstvo, ob tem pa je prišlo do eksplozije. Eksplozija je odtrgala delček plastičnega sedeža, ki je priletel v desno oko 22-letnemu navijaču Viol. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Stopnja njegove poškodbe še ni znana.

Policisti pa bodo sestavili še dve poročili pristojnemu tožilstvu. Ob 19.30 sta otroka, stara 8 in 14 let, z lasersko svetilko svetila v helikopter slovenske policije. Ob tem sta nepremišljeno zaslepila pilota in kopilota, ki sta uporabljala naprave za nočno letenje, kar bi lahko imelo za vso posadko usodne posledice.  Drugo poročilo bodo sestavili, ker so na Medvedovi ulici zaznali, da je na enem od vozil razbito steklo, ko pa so poiskali lastnika vozila, ta ni podal predloga za pregon.

Zoper organizatorja bo izveden prekrškovni postopek

Policisti zbirajo tudi obvestila o neznancu, ki je med tekmo, na tribuni zahod odrinil varnostnika in zbežal med navijače Viol. Varnostnik se je ob tem lažje poškodoval. Med prireditvijo je bila uporabljena večja količina pirotehničnih sredstev, predvsem na strani organiziranih navijačev NK Maribor in tudi NK Olimpija (tribuna jug in tribuna sever). Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev je bila športna prireditev tudi dvakrat sodniško prekinjena. Iz tega izhaja, da organizator ni zagotovil vseh ukrepov, ki so mu bili določeni v dovoljenju, zato bo zoper njega izveden prekrškovni postopek zaradi kršitve 5. točke 1. odstavka 38. člena Zakona o javnih zbiranjih.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: