Policija bo na sobotni nogometni tekmi v Mariboru uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V soboto, 9. aprila 2022, bo ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma 30. kroga Prve lige Telemach Slovenija med kluboma NK Maribor in NK Olimpija. Policija bo na nogometni tekmi izvajala intenzivne aktivnosti na področju zagotavljanja varnosti.

Na spletni strani policije so v sporočilu za javnost zapisali: “Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.”

policija
Simbolična fotografija. Foto: VideoSvet.si

Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Poleg tega na policiji še dodajo: “Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo organizator tekme na vhodih na stadion izvajal t. i. personalizacijo vstopnic. To pomeni, da se bo potrebno ob vstopu na stadion izkazati z osebnim dokumentom, na vstopnico pa morate izpisati svoje osebne podatke. Storite to že pred prihodom na stadion, da ne bo po nepotrebnem prihajalo do gneče.”

Vse obiskovalce prireditve policija poziva tudi, da se na stadion odpravijo pravočasno, svoja vozila pa, če se bodo na tekmo pripeljali z njimi, parkirajo na za to določenih mestih.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: