Po hitri cesti vozil v napačni smeri, tragedijo preprečila odgovorna voznika

Včeraj dopoldne je 69-letni voznik osebnega avtomobila vozil v napačno smer po hitri cesti H2, poroča Maribor24.si.

Foto: MARIBOR24.SI

Včeraj, ob 10.39 uri, je 69-letni voznik osebnega avtomobila v pesniškem krožišču zapeljal na napačno smerno vozišče hitre ceste H2 in po prehitevalnem pasu v napačni smeri vozil proti Mariboru. Njegovo početje sta opazila voznika, ki sta se na to odzvala zelo odgovorno. Prvi, voznik tovornega vozila je na vozilu vključil rumene rotacijske luči in tako dolgo trobil ter mahal z roko skozi odprto okno, da je voznik, ki je vozil v napačni smeri dojel, kaj počne in je ustavil.

Odgovorna voznika preprečila tragedijo

Drugi voznik, ki je opazil prekršek, je pospešil vožnjo in je z mahanjem z roko skozi odprto okno svojega vozila opozarjal voznike, ki so pravilno vozili po H2, proti pesniškemu krožišču, na bližajočega se jim nevarnega voznika. Odgovorna voznika sta tako preprečila hude posledice, ki so grozile. Kršitelj je namreč nato obrnil vozilo in v pravi smeri odpeljal nazaj proti Pesnici.

Čaka ga ovadba

Policisti so ga kasneje izsledili in ga bodo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu, po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ovadili.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: