PEDOFILSKO: Starši, pozor! Neznani klovn na facebooku grozi otrokom!

Na facebooku se je včeraj kot požar začelo širiti opozorilo zaskrbljenega starša. Neznanec z lažnim profilom klovna straši otroke preko zasebnih sporočil!

klovn

To je zapis zaskrbljenega in prestrašenega starša: Pazite na otroke – tu neki psihopat gnjavi male otroke kot vidite kaki profil ima. Nam je pisal oziroma sestri, 13 let stari, pa je grozno kake je pisal. Lahko vidite na sliki. Prosim, da delite!

Bodite pozorni na stvari, ki jih na internetu gledajo vaši otroci. Strokovnjaki svetujejo, da pri mladoletnih osebah pozorno spremljate, kdo so njihovi facebook prijatelji. Obenem je prav, da otroke poučite, naj vam vse, kar se jim na socialnih omrežjih zgodi tudi povedo ter da s tem, ko vam zaupajo takšen pripetljaj ni nič narobe.

Celo več! Ko in če vam otrok pove, kaj se mu je zgodilo, je prav, da ga pohvalite. Pridobite si otrokovo zaupanje, saj je tako manj možnosti, da bi prišlo do internetnih, ali celo kakšnih hujših zlorab.

Delite obvestilo med vaše prijatelje, znance in vse, ki bi jim informacija prav prišla. V kolikor pa bi prišlo do izsiljevanja, groženj ali spolnega nadlegovanja, se obrnite na policijo na številko 113, ali anonimno telefonsko številko 080-1200.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:

1 thoughts on “PEDOFILSKO: Starši, pozor! Neznani klovn na facebooku grozi otrokom!

  1. nocem pametovat ampak na facebook se lahko prijavis s polnoletnostjo.kar jaz vem…
    kaj delajo otroci na fb-ju?! nespamet!!!
    in bi se s tem ze nekaj reslo. se pa strinjam da to ni dopustno v vsakem primeru!

Comments are closed.