ODZIV POLICIJE: Policiste bomo opozorili na opravljanje nalog skladno z varnostjo pri delu!

V nedeljo, dan po izvajanju policijskih meritev na primorski avtocesti smo prvi pisali o situaciji, ki je zmotila številne Slovence. Policija se je zdaj odzvala na naša pisna vprašanja.

Foto: Facebook M.S.

“Policiste bomo opozorili”, pravijo v odgovoru za portal VideoSvet.net

Prav je, da policija izvaja kontrolo prometa in kaznuje prehitre voznike. Kljub vsemu pa je številnim Slovencem po komentarjih sodeč precej sporna sama lokacija nadzora.

PREBERITE TUDI: NEVARNO: Policist z radarjem v roki na digitalnem avtocestnem panoju?!

Policija nam je v pisnem odgovoru na zgoraj opisano situacijo povedala: “Ugotovljeno je, da je 16. 2. 2019 policist izvajal meritve hitrosti iz portala nad avtocesto A1, pred izvozom Brezovica, smer proti Postojni. Dostop do portala je bil neoviran, policist pa se je za to merilno mesto odločil po lastni presoji, pri čemer je upošteval varnost merilnega mesta (široka platforma, varovalna ograja). Policist je imel laserski merilnik opasan okrog telesa, zaradi česar ni obstajala verjetnost, da ta v kateremkoli trenutku pade na vozišče.”

Ob tem so v sporočilu za naš portal še zapisali: “Policiste bomo opozorili na opravljanje nalog skladno z varnostjo pri delu in prometniško stroko.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: