NEVARNO: Policist z radarjem v roki na digitalnem avtocestnem panoju?!

Na Facebooku kroži fotografija policista, ki stoji na digitalnem avtocestnem panoju. Policist naj bi z radarjem v roki skrit lovil prehitre voznike. Na fotografijo pa smo sicer postali pozorni šele po poslušanju radia Aktual, saj je bila prva misel, da gre le za Darsovega delavca, pravi bralec.

Foto: Facebook

Dovoljenje za delo na višini

Situacija se je dogajala v soboto, 16. februarja okoli 15. ure, na kar so večkrat opozarjali tudi poslušalci radia Aktual. Meritve je vsaj po poročanju poslušalcev policist izvajal na primorski avtocesti iz smeri Brezovice proti Logu.

Ob tem se sprašujemo, ali je res vredno ogrožati svoje življenje s plezanjem na tako višino, mar ne bi moral imeti policist (v kolikor je res na fotografiji policist) za izvajanje dela na višini posebno opremo (čelado, …) in kaj bi se zgodilo, če bi policistu denimo radarski merilnik zdrsnil iz roke in padel na vozilo pod njim.

Komentatorji na socialnih omrežjih se ob situaciji na fotografiji sprašujejo ali ima policist zdravniško potrdilo za delo na višini. Če ga nima, krši zakon? S tem bi posledično kršil zakon tudi tisti, ki ga je poslal izvajati delo na višino.

Vprašanja smo poslali tudi na Policijsko upravo Ljubljana. Njihove odgovore še čakamo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: