Odpoklic izjemno priljubljene igrače, ki lahko povzroči resne poškodbe

Opravljene analize vzorca črnega inteligentnega plastelina so pokazale, da igrača ni prestala preizkusov fizikalno-mehanskih lastnosti, poroča Maribor24.si.

Fotografija je simbolična! Foto: pixabay

Distributer Igriv je iz prodaje odpoklical inteligentni plastelin proizvajalca Crazy Aaron Enterprises. Opravljene analize vzorca črnega inteligentnega plastelina so namreč pokazale, da igrača ni prestala preizkusov fizikalno-mehanskih lastnosti.

Prevelik magnetni pretok

Ob testu udarca so se od magnetne kocke ločili majhni delci, ki imajo prevelik magnetni pretok, tako lahko otrok ob igri zaužije dva ali več koščkov magneta, ki se zaradi previsokega indeksa magnetnega pretoka v črevesju združita preko črevesne stene. To lahko povzroči perforacijo črevesne stene in posledično resne poškodbe. Dodatno se na izdelku nahaja piktogram udarjanja s kladivom, ki še vzpodbuja tvorjenje nevarnih majhnih delcev magneta.

Poleg analiziranega črnega plastelina je distributer s trga umaknil in odpoklical tudi druge plasteline z magneti istega proizvajalca. Serijske oznake izdelkov so 8594164760280 (model: Črn), 8594164760464 (model: Zlata mrzlica), 8594164760457 (model: Privlačna malina) in 8594164760440 (model: Morski val).

Distributer kupce naproša, naj izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške, lahko pa ga vrnejo tudi v prodajalno Tojeto (Gallusovo nabrežje 29, Ljubljana).

STA

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: