Oderuške provizije na novem bankomatu v Ljubljani! ZPS opozarja na previdnost!

Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da so v Sloveniji postavili prvi bankomat ameriške korporacije Euronet. Za njihove bankomate je znano, da zaračunavajo oderuške obresti ter imajo izredno slab menjalni tečaj.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Postali smo dovolj turistično zanimivi

V piar sporočilu na Zvezi potrošnikov Slovenije še dodajajo, da smo kot kaže postali tako turistično zanimivi, da je ponudnik bančnih storitev prišel tudi v naše kraje. Za Euronet velja, da bankomate postavlja v mestna središča in na druge turistične točke, pogosto na popolnoma neprimerna mesta.

Po do sedaj znanih podatkih je trenutno le eden in postavljen v Ljubljani, vendar se lahko kaj kmalu zgodi, da bo takih bankomatov, ki zaračunavajo oderuške provizije, v Sloveniji še več.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Uporabniki na facebook strani ZPS v komentarjih delijo svoje izkušnje, ki so v največji meri negativne. Eden izmed uporabnikov pa se sprašuje, kako je mogoče, da je lahko Euronet postavil tak bankomat. ZPS na to odgovarja:

Foto: posnetek zaslona

Gre za enega v vrsti bankomatov, pri katerih boste morali odšteti visoko provizijo za dvig denarja. Ta v povprečju znaša tudi štiri, pet, ali celo več deset evrov. Poleg tega velja splošno znano dejstvo, da je menjalni tečaj na teh bankomatih zelo slab.

Več si lahko preberete tudi TUKAJ.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: