Niste še prejeli regresa? Delodajalce lahko čaka tudi do 20.000 evrov kazni!

V kolikor podjetje, v katerem delate, zamuja z izplačilom regresa, ima praktično le še danes čas, da izvede transakcijo. 31. oktobra in 1. novembra bančne transakcije namreč ne bodo izvedljive.

Foto: VideoSvet.net

Letos že 2.460 kršitev glede izplačila regresa

Inšpektorat je letos do zdaj – kljub povečani aktivnosti na področju nadzora izplačevanja plač in regresa ter tudi pozivu Finančne uprave RS delodajalcem za izplačilo regresa – ugotovil že 4.823 kršitev glede plačila za delo, od tega kar 2.460 kršitev glede izplačila regresa. Za primerjavo – lani smo v celem letu ugotovili 1.926 kršitev glede izplačila regresa.

ZDR-1 za neizplačilo (ali zamudo pri izplačilu) regresa določa globo v znesku od 3 tisoč do 20 tisoč evrov. Vir: Inšpektorat RS za delo

Foto: VideoSvet.net

Na inšpektoratu za delo še poudarjajo, da bodo po 1. novembru ponovno začeli s poostrenimi nadzori glede izplačila regresa, saj je plačilo za delo neodtujljiva pravica delavcev, ki jo je treba dosledno spoštovati.

Podjetja, ki ne bodo izplačala regresa, čaka finančna kazen. Za neizplačilo (ali zamudo pri izplačilu) regresa se lahko globa giblje v znesku od 3 tisoč do 20 tisoč evrov.

Več zanimivih vsebin tudi na Štajerska24.si.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: