Obsežen požar: Gori deponija Cero Pragersko

V zgodnjih jutranjih urah je zagorela deponija odpadkov Cero Pragersko. Zagorel je šotor v izmeri 32 x 12 metrov, gasilci pa se že več ur borijo s plameni.

požar deponija cero pragersko
Foto: PGD Pragersko

Požar na deponiji Cero Pragersko je bil javljen ob 5.09 uri. Na intervenciji posredujejo gasilci PGD Pragersko, Spodnja Polskava, Zgornja Polskava, Slovenska Bistrica in Laporje, so zapisali na spletni strani SPIN.

Neuradno naj bil požar na deponiji Cero Pragersko pod kontrolo

PGD Pragersko ob tem sporoča: “Naše ekipe so na terenu in aktivno delujejo na omejevanju in obvladovanju situacije. Zaradi intervencije prosimo vse krajane in obiskovalce, da se izogibajo območju CERO Pragersko, da omogočijo nemoteno delo intervencijskim enotam in zagotovijo lastno varnost.  V sodelovanju z ostalimi pristojnimi službami si prizadevamo, da bi situacijo čim prej spravili pod nadzor. Prosimo za vaše razumevanje in sodelovanje. Spremljajte uradne informacijske kanale za nadaljnje navodila in obvestila. Za vse nujne informacije in pomoč pokličite na številko 112.”

Komunala Slovenska Bistrica je v sporočilu za javnost zapisala: “Danes nekaj po 5.00 je na Pragerskem prišlo do požara na centru za ravnanje z odpadki Komunale Slovenska Bistrica. Požar je zajel šotor v izmeri 12 x 32 metrov, v katerem so skladiščeni odpadki ostanka obdelave mešanih komunalnih odpadkov. Nihče od zaposlenih ni poškodovan.”

Zaposleni so takoj zaželi z ostranjevanjem odpadkov

Zaposleni na centru za ravnanje z odpadki so nemudoma začeli izvajati ukrep odstranjevanja odpadkov na ustrezno utrjeno ploščad. Zajezile so se vse emisije, tako da ni prišlo do onesnaženja tal in vode.

V tem trenutku še ni mogoče podati ocene obsega škode, sporočajo pristojni.

Vse informacije o nadaljnjem poteku intervencije vam bomo posredovali preko uradnih kanalov obveščanja. Več sledi

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: